Залишити заявку

Володимир Захаров відвідав Глобальний бізнес-форум країн СНД в Дубаї

Дата новини: 18 лютого 2016

Володимир Захаров, Керівник Московського офісу ЮФ «Ілляшев та Партнери», взяв участь у Глобальному бізнес-форумі країн СНД (The CIS Global Business Forum 2016) «СНД: Стародавні маршрути – Нові можливості» 17-18 лютого 2016 року. Організатором заходу виступила Торгово-промислова палата м. Дубай (ТПП м. Дубай) в партнерстві з дослідницьким відділом авторитетного британського економічного тижневика The Economist.

logo-gbfОднією з ключових тем форуму стало надання ТПП м. Дубай та журналом the Economist аналізу поточних економічних та торговельних зв’язків між країнами регіону СНД та арабськими державами Перської затоки, а також інвестиційних можливостей в таких ключових сферах, як авіація, логістика, енергетика, туризм, роздрібна торгівля та нерухомість. У доповіді зазначалося, що товарообіг між державами Перської затоки та країнами СНД дуже невеликий: в 2014 р. він склав 8 мільярдів доларів США. Майже весь обсяг зазначеного товарообігу здійснюється між кількома парами країн, в основному між Саудівською Аравією/ОАЕ та Росією/Україною, а також ОАЕ та Туркменістаном. Ці п’ять напрямків двосторонніх експортно-імпортних напрямків товарообігу склали 83% всієї торгівлі між двома регіонами. Протягом останніх п’яти років було відзначено помітне збільшення середніх показників експорту з Саудівської Аравії до України (майже на 90%), з ОАЕ в Російську Федерацію (на 69%), а також імпорту в ОАЕ з Казахстану (на 45%).

Багато уваги було приділено концепції «Один пояс – один шлях», згідно з якою Китай планує будівництво Нового Шовкового шляху з Азії до Європи, що проходитиме через країни СНД, Туреччину та держави Перської затоки. В рамках проекту планується сформувати гігантський єдиний економічний пояс, що складається з інфраструктурних об’єктів у багатьох країнах. Концепція була вперше представлена на початку 2015 році главою Китаю Сі Цзіньпіном. На даний момент китайським урядом ведуться переговори з урядами країн, територіями яких проходитиме «Пояс».

«Участь міжнародних юридичних фірм, таких як ЮФ «Ілляшев та Партнери», у подібних представницьких бізнес-самітах є вкрай важливим елементом розвитку міжнародних економічних зв’язків, оскільки рішення комплексних питань в ході реалізації масштабних транскордонних проектів, та вимагає залучення експертів-юристів, що не просто вільно орієнтуються у правовому полі, та, що є не менш важливим, знаються на нюансах політичного істеблішменту та культурного середовища тієї чи іншої держави», – зазначив Володимир Захаров.

Про захід

The Global Business Forum – щорічний закритий захід за участі голів держав, членів урядів, провідних представників ділових кіл різних країн світу, орієнтований на пошук інвестиційних можливостей і партнерських проектів. Вперше форум був організований Торгово-промисловою палатою м. Дубай в 2012 р. У 2016 р. захід присвячений економікам країн СНД, що розвиваються.