Залишити заявку

У Києві вперше пройшов круглий стіл з питань розвитку комерційної авіації в Україні

Дата новини: 28 березня 2013

Роман Марченко, адвокат, старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери» та Арсеній Герасимів, адвокат ЮФ «Ілляшев та Партнери» прийняли участь у обговоренні ключових питань та перспектив розвитку авіаційної галузі України на круглому столі «Комерційна авіація: міжнародний досвід та українські реалії», який відбувся 27 березня 2013 року.

Резонансну тему гучних банкрутств авіакомпаній України висвітлив Роман Марченко. У ході виступу він провів короткий аналіз ситуації і запропонував алгоритм вирішення проблем, в якому підкреслив особливості законодавства, взаємодії провідних фахівців і держструктур, а також акцентував увагу на необхідності чіткого плану дій. Крім цього, пан Марченко підтримав колег у необхідності проведення подібних заходів: «Протягом багатьох років ми забезпечуємо юридичний супровід для низки авіаційних підприємств, авіакомпаній, аеропортів і ми намагаємося робити все для розвитку бізнесу наших клієнтів. Наш внесок в дану галузь – це поліпшення законодавчої бази нашої держави в сфері авіації. Ми сподіваємося, в рамках даного круглого столу, вдалося обговорити гострі моменти, поспілкуватися з учасниками авіаринку і, можливо, спільними зусиллями, знайти рішення існуючих проблем».

Арсеній Герасимів, адвокат ЮФ «Ілляшев та Партнери» виступив з доповіддю на тему «Тенденції світової практики стосовно відповідальності авіаперевізників перед пасажирами та українські реалії». Олександр Гречко, перший заступник голови Державної авіаційної служби України розкрив проблеми адаптації національного законодавства до нормативної бази ЄС в галузі цивільної авіації. Також обговорювались питання потенціалу вітчизняного авіапрому і аспекти здешевлення оновлення парку ВС вітчизняних авіакомпаній, ініціаторами яких виступили Олександр Ківа, віце-президент і заступник генерального конструктора ГП «Антонов», та Євгеній Трескунов, виконавчий віце-президент з стратегії та розвитку авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Круглий стіл зібрав більше 80 учасників, серед яких представники українських і міжнародних авіаліній, авіабудівні заводи і підприємства, юридичні фірми, консалтингові та страхові компанії, представники ЗМІ.

Організатор – компанія Event Envoy. Юридичними партнерами круглого столу виступили компанії «Астерс» та «Ілляшев та Партнери».
Головний новинний медіа-партнер – ІА «Інтерфакс-Україна».

Ознайомитись з презентацією Арсенія Герасиміва на тему «Укладення з ЄС Угоди про спільний авіаційний простір – пріоритетне завдання для України на 2013 рік» можна тут.