Залишити заявку

Верховний Суд підтвердив рішення про стягнення 12 млн дол. США на користь JKX Oil & Gas Plc

Дата новини: 19 грудня 2019

21 листопада 2019 року Верховний Суд України підтвердив рішення Київського апеляційного суду про визнання та виконання в Україні арбітражного рішення Постійного третейського суду Лондона від 6 лютого 2017 року про стягнення збитків на суму понад 12 млн дол. США з України на користь JKX Oil & Gas Plc.

Інтереси JKX Oil & Gas Plc у Верховному Суді та Київському апеляційному суді представляла юридична фірма «Ілляшев та Партнери». Над проектом працювали адвокати Андрій Бичков, Олександр Денисенко та Олег Трохимчук під керівництвом старшого партнера Романа Марченко.

Нагадаємо, що збитки виникли у результаті порушення Україною зобов’язань за Угодою між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про сприяння і взаємний захист інвестицій, підписаною 10 лютого 1993 року.

«Рішення остаточне та підлягає негайному виконанню. Це безумовно є позитивним сигналом для іноземних інвесторів. Однак остаточні висновки про те, наскільки ефективно Україна виконає свої міжнародні зобов’язання із захисту іноземних інвестицій, можна буде зробити лише за результатами фактичного виконання даного рішення. Подальші дії державних органів з виплати сум, присуджених нашому клієнту, стануть індикатором спроможності України забезпечувати міжнародному бізнесу належний захист на своїй території», – прокоментував судове рішення Роман Марченко, старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери».

JKX Oil & Gas PLC займається розвідкою і видобутком нафти й газу в країнах Європи і Північної Америки. Акції компанії котуються на Лондонській фондовій біржі. Свою діяльність на території України компанія здійснює з 1994 року.