Залишити заявку

Сергій Неділько виступив на семінарі «Морський бізнес під час пандемії COVID-19»

Дата новини: 5 жовтня 2020

Керівник Одеського офісу «Ілляшев та Партнери» Сергій Неділько виступив з доповіддю «Практичне застосування клубної гарантії для забезпечення вимог Держекоінспекції: новели 2020» під час семінару «Морський бізнес під час пандемії COVID-19», який відбувся 1 жовтня 2020 року в Одесі. Організатором щорічного заходу виступили відділення Асоціації правників України в Одеській області, Комітет з морського права Асоціації адвокатів України та Комітет з транспортного права Ради адвокатів Одеської області.

У своєму виступі Сергій Неділько поділився досвідом ведення справи, пов’язаної з розливом рослинного масла в Миколаївському порту в липні 2020 року в результаті інциденту з суховантажним судном NEW CHALLENGE, а також успішним звільненням судна після надання гарантійного листа P&I клубу.

«Це перший випадок, коли Держекоінспекція України прийняла клубну гарантію в якості єдиного та достатнього забезпечення морської вимоги по забрудненню навколишнього середовища, – зазначив Сергій Неділько. – В результаті судновласнику вдалося уникнути величезних збитків, пов’язаних з простоєм судна».

Сергій також наголосив на необхідності законодавчого врегулювання правового статусу гарантій P&I клубів в Україні згідно зі світовою морської практикою, а також висловив надію, що Держекоінспекція України і в подальшому буде демонструвати послідовний підхід до вирішення подібних питань.

Учасники семінару обговорили тренди у вирішенні спорів в міжнародному бізнесі, судову практику арешту суден в Україні у 2020 році, судовий процес та діяльність морських арбітражів під час пандемії, а також актуальні питання визнання та виконання рішень міжнародних арбітражів.

Спікерами заходу виступили юристи провідних юридичних фірм України, які спеціалізуються в галузі морського права та міжнародної торгівлі.