Залишити заявку

Олена Омельченко взяла участь в семінарі щодо результатів готовності України імплементувати Угоду СОТ про спрощення торгівлі

Дата новини: 30 квітня 2015

Олена Омельченко, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери» з міжнародної торгівлі, взяла участь в семінарі щодо обговорення результатів опитування органів державної влади та бізнесу стосовно готовності України імплементувати положення Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі. Захід відбувся 28 квітня 2015 року в Державній фіскальній службі України, організаторами виступили Європейська Економічна Комісія (ЄЕК ООН) в партнерстві з Урядом України, ТПП, Асоціацією транспортно-експедиторських і логістичних організацій України («Укрзовніштранс»), АТ «Пласке».

На семінарі розглядався попередній звіт, підготовлений на підставі заповнених анкет експертів, серед яких була Олена Омельченко, про готовність України до реалізації майбутніх зобов’язань щодо спрощення процедур торгівлі в рамках СОТ.  Анкета базувалася на узгодженому тексті Угоди (документ WTO/MIN(13)/36 – WT/L/911) і була підготовлена ЮНКТАД в рамках програми щодо сприяння торгівлі для надання країнам, що розвиваються, технічної допомоги, необхідної для співставлення їхньої спроможності з реалізацією зобов’язань, взятих на себе в рамках угоди.

Під час обговорення Олена Омельченко детально зупинилась на необхідності створення  єдиного всеукраїнського порталу з торгівлі, на якому має бути розміщена вся інформація, передбачена Угодою.

За результатами роботи семінару було підготовлено відповідні рекомендації. Успішна імплементація положень Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі в Україні підвищить рівень відкритості економіки, забезпечить скоординовану роботу органів державної влади, поліпшить економічну діяльність та інтеграцію у світове торговельне співтовариство.