Залишити заявку

Відбулося засідання Громадської ради при Міністерстві юстиції України

Дата новини: 26 квітня 2013

24 квітня відбулося засідання Громадської ради при Міністерстві юстиції України, яка розпочала роботу у своєму новому, істотно оновленому складі. В порядку денному засідання стояли питання обрання керівництва Громадської ради. Представники громадських організацій, що входять до складу Громадської ради, рейтинговим голосуванням обрали Головою ради відомого громадського діяча та адвоката Марієна Ігора Степановича, який є представником «Комітету конституційно-правового контролю України».

Секретар Ради адвокатів м. Києва Грабовський Юрій Леонідович був обраний Першим заступником голови ради, Сусорова Лариса Анатоліївна та Хабібуллін Вадим Монев’ярович – заступниками голови ради. Секретарем Громадської ради став представник Асоціації юридичних фірм України, партнер Юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» Копейчиков Максим Володимирович.

Нове керівництво Громадської ради запевнило присутніх представників громадянського суспільства, що діяльність Громадської ради при Міністерстві юстиції України буде більш активною, ніж у попередній каденції цього органу, та спрямована, перш за все, на налаштування плідного діалогу з Міністерством з метою забезпечення дотримання інтересів громадськості при розробці та затвердженні проектів законів та інших нормативно-правових актів.

Членам Громадської ради було запропоновано надати пропозиції щодо основних напрямів роботи ради протягом найближчого року та створення постійних комісій ради для співробітництва з профільними департаментами Міністерства юстиції та державними органами, діяльність яких спрямовується через Міністра юстиції.