Залишити заявку

Олена Омельченко виступила модератором на II Business & Legal Agri Forum

Дата новини: 13 лютого 2020

Олена Омельченко, партнер, керівник практики міжнародної торгівлі ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступила модератором сесії «HARDtalk: International Trade. Commodities» на II Business & Legal Agri Forum, який проходив 12 лютого 2020 року в Києві. Організатор форуму – видавництво «Юридична практика».

Експертне обговорення було присвячене тенденціям у сфері міжнародної торгівлі та експорту агропродукції.

«Останні світові тенденції свідчать про те, що правила міжнародної торгівлі змінюватимуться. Перш за все ми говоримо про реалії, з якими ми зіткнемося внаслідок торгових війн, а також про перспективи і можливості перегляду Угоди про асоціацію», — зазначила Олена Омельченко, відкриваючи дискусію.

У свою чергу Ольга Трофімцева, в.о. міністра агрополітики в 2019 році, говорила про стратегічні питання українського агроекспорту, а також прокоментувала положення Експортної стратегії, які передбачають розширення ринків збуту, номенклатури продукції, що експортується, диверсифікацію переліку експортерів.

Президент Фітосанітарної асоціації України Владислав Седик навів приклади використання фітосанітарних норм у цілях «торгових війн» і обмеження доступу тієї чи іншої продукції на ринок.

Про необхідність участі держави в захисті експортерів і наданны підтримки під час виходу на нові ринки розповіла Олена Нероба, менеджер з розвитку бізнесу Maxigrain.

Олександр Жемойда, директор департаменту багатосторонніх і двосторонніх торговельних угод Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, підкреслив важливість комунікації бізнесу і держави, розвитку аграрного сектора і створення ланцюжків доданої вартості, а також експорту в країни ЄС в умовах поширення тарифних і нетарифних обмежувальних заходів.

Директор Спілки «Борошномели України» Родіон Рибчинський підняв питання підвищення якості української продукції з доданою вартістю, а Орест Матвійчук, головний юрисконсульт Чорноморського регіону Engelhart Commodities Trading Partners, наголосив на необхідності співпраці з різноманітними бізнес-асоціаціями та іншими неурядовими організаціями.

«Позитивний результат не змусить себе чекати, головне – не зупинятися на місці», — підбила підсумок Олена Омельченко.

II Business & Legal Agri Forum – щорічний захід для представників влади, аграрного бізнесу і керівників юридичних практик. Мета заходу – налагодження діалогу, обговорення поточних питань і розвитку агросфери в Україні.