Залишити заявку

Олена Омельченко виступила на форумі «Промисловість в умовах екологічної модернізації економіки The European Green Deal»

Дата новини: 30 листопада 2020

Олена Омельченко, партнер, адвокат, керівник практики міжнародної торгівлі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», виступила на форумі «Промисловість в умовах екологічної модернізації економіки The European Green Deal», що відбувся 26 листопада 2020 року. Організатор – Федерація роботодавців України.

Олена Омельченко зазначила, що позиція ЄС щодо «зеленої політики» стосується не тільки екології – це захист внутрішнього ринку ЄС і, по суті, неопротекціонізм. «Європейський союз планує вводити податки на викиди на підставі екологічних вимог – і відстоюватиме свої позиції в СОТ. Тому українському бізнесу потрібно не чекати осторонь, а сформулювати завдання уряду, – заявила вона. – Захист української сторони повинен поєднувати збільшення строків приєднання до Green Deal, використання можливостей розвитку в рамках Green Deal, у тому числі щодо створення циркулярної економіки з підприємствами з переробки відходів».

На думку Олени Омельченко, ЄС жорстко захищатиме позиції, прописані в «зеленій політиці», і згодом будь-які відступи будуть проблематичними.