Залишити заявку

Олексій Христофоров взяв участь у першому німецько-українському агропромисловому форумі AgroInternational 2011

Дата новини: 18 червня 2011

Олексій Христофоров, керівник Харківського офісу ЮФ «Ілляшев та Партнери», взяв участь у першому німецько-українському агропромисловому форумі AgroInternational 2011, який відбувся 18 червня 2011 року в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка.

Олексій Христофоров відзначив: «Міжнародні бізнес-форуми, подібні AgroInternational 2011, що провели у Харкові, – ефективний майданчик для діалогу влади та бізнесу, для встановлення і розвитку ділових зв’язків в такій надважливій галузі, як сільське господарство. Я ходів би особливо відзначити виступ пана Фолькера Зассе, першого Секретаря Посольства Німеччини, що був цікавий мені як юристу і як представнику однієї з найбільших в Україні юридичних фірм. Знову доводиться стикатися із вже звичним поглядом іноземних партнерів на деякі «особливості» ведення бізнесу в Україні, до яких зокрема належить невпевненість стосовно якості українського правосуддя. Ще один глобальний фактор ризику — непослідовність і непередбачуваність державної політики у питання регулювання економіки».

У форумі взяли участь більше 100 банкірів, аграріїв, постачальників техніки та посадовців. Учасники обговорили механізми фінансування та можливості залучення інвестицій у галузь. Представники банків з німецьким капіталом розповіли про можливості отримання кредитів та довгострокових інвестицій для сільського господарства України. Такі можливості є цілком реальними з огляду на те, що кредитування може надаватися для купівлі саме німецької техніки, хоча це не і є обов’язковим фактором.