Залишити заявку

Олександр Фефелов виступив модератором сесії на II Українському антимонопольному форумі

Дата новини: 16 червня 2016

Олександр Фефелов, Керівник практики антимонопольного та конкурентного права, адвокат ЮФ «Ілляшев та Партнери», став модератором сесії «Галузеві ринки: актуальні тенденції» на II Українському антимонопольному форумі, який відбувся в Києві 10 червня. Організатором заходу було видавництво «Юридична практика» за підтримки Антимонопольного комітету України.

Під час сесії учасники обговорили нові вимоги законодавства про захист конкуренції, а також сучасні тенденції розвитку правозастосовчої практики галузевих ринків. Експерти також розповіли про особливості антиконкурентної поведінки на ринку туристичних послуг, обговорили регулювання роздрібного ринку палива та антимонопольні розслідування на фармацевтичному ринку.

Спікерами сесії виступили представники АМКУ, менеджер зі зв’язків з державними органами влади компанії Shell в Україні і директор з правових питань та взаємодії з органами влади НАК «Нафтогаз України», зовнішні юридичні радники – партнери юридичних фірм.

Резюмуючи підсумки сесії, Олександр Фефелов зазначив, що значні, а в ряді аспектів – навіть революційні зміни відбулися останнім часом у законодавстві про захист економічної конкуренції. Важливо не тільки те, що приймаються нормативні акти, необхідність в яких давно назріла, а й істотно змінюються і підходи в роботі регулятора – Антимонопольного комітету України. Діяльність АМКУ стає дійсно набагато більш відкритою і зрозумілою.

Про захід

II Ukrainian Antitrust Forum відвідали понад 100 юристів, юрисконсультів, народних депутатів, суддів, представників Антимонопольного комітету України, топ-менеджерів компаній. Захід організовано видавництвом «Юридична практика».