Залишити заявку

Михайло Ілляшев виступив на VII Міжнародному форумі з просування юридичних послуг

Дата новини: 13 грудня 2019

Михайло Ілляшев, керуючий партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступив на сесії «Pro et Contra: рейтинги юрфірм» VII Міжнародного форуму з просування юридичних послуг, який проходив 12-13 грудня 2019 року в Києві. Організатор форуму – видавництво «Юридична практика».

Під час експертного обговорення були порушені питання ролі рейтингів у житті юридичного ринку та критерії, за якими юридичні фірми приймають рішення про участь у тому чи іншому дослідженні.

«Сьогодні існує не так вже й багато рейтингів, які не тільки за назвою, а й за своєю суттю є рейтингами, – зазначив Михайло Ілляшев. – Одна справа – взяти участь у відомому дослідженні, зі своєю історією, зрозумілою і прозорою методологією, й інше питання – погодитися на участь у дослідженні, яке проводиться вперше, а запрошення для участі приходить на електронну пошту у вигляді «комерційної пропозиції», в якій вказана вартість конкретного місця в рейтингу. Цінність участі в подібному «моніторингу» нульова, хіба що потішити своє самолюбство. Завдання юридичного ринку – чітко провести межу між рейтингами, і так званими «продавцями плашок».

Учасники відзначили еволюцію рейтингів, підкреслили їхню важливість для іміджу юрфірм в очах клієнтів.

VII Міжнародний форум з просування юридичних послуг (PLS) – щорічний профільний захід для керуючих партнерів юридичних фірм, а також директорів департаментів з розвитку бізнесу.