Залишити заявку

Максим Копейчиков, партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», взяв активну участь у круглому столі «Земельна реформа: виклики та перспективи»

Дата новини: 22 квітня 2011

Максим Копейчиков, партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», взяв активну участь в роботі круглого столу «Земельна реформа: виклики та перспективи», що відбувся 21 квітня 2011 року в конференц-залі готелю «Київ».

На круглому столі обговорювалися актуальні питання, пов’язані з можливим запровадженням ринку земель сільськогосподарського призначення, а також питання здійснення чергового етапу земельної реформи. Максим Копейчиков відзначив, що пропозиції встановити на 10 років обмеження кола покупців таких земель лише громадянами України можуть призвести до того, що землі замість засобу виробництва стануть виключно об’єктом інвестування, при цьому таке обмеження сприятиме придбанню земельних ділянок за заниженими цінами і не сприятиме меті, задля якої землі сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва планується ввести до цивільного обігу.

Круглий стіл був організований проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна». У заході взяли участь народні депутати України, зокрема члени секретаріату Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, представники Міністерства аграрної політики України, науковці, представники професійних асоціацій та неурядових організацій, а також органів місцевого самоврядування.