Залишити заявку

Максим Копейчиков виступив на Міжнародному податковому форумі

Дата новини: 10 квітня 2014

10 квітня 2014 року у київському готелі «Прем’єр Палац» відбувся Міжнародний податковий форум, організований газетою «Юридична практика» спільно з Громадською радою при Міністерстві доходів і зборів України.

Учасники обговорили актуальні питання міжнародного податкового планування крізь призму нових механізмів боротьби з офшорами, аспекти трансфертного ціноутворення, судову практику у податкових спорах, формування митної вартості, захист активів та інші питання.

В ході своєї доповіді партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери» Максим Копейчиков ознайомив присутніх з судовою практикою захисту платників податків при протиправному нарахуванні квазіподаткових платежів в аспекті санкцій за недотримання нормативу зі створення робочих місць для інвалідів. Він зазначив, що останнім часом судова практика стає більш лояльною до роботодавців.

У цій категорії спорів роботодавцю необхідно довести відсутність підстав для нарахування санкцій – зокрема, те, що він вжив усіх заходів, необхідних для працевлаштування інвалідів, – а також відсутність умисних дій в непрацевлаштуванні таких осіб. Доповідач порекомендував компаніям надавати докази здійснення самостійного пошуку інвалідів.

Захід відвідало понад 200 осіб, серед учасників – судді Верховного Суду України, Вищого адміністративного суду України, представники Міністерства доходів і зборів України, члени українських та міжнародних бізнес-асоціацій, науковці, партнери провідних юридичних фірм, топ-менеджери та юрисконсульти підприємств.

Докладніше про захід