Залишити заявку

Максим Копейчиков, партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступив з доповіддю на круглому столі з питань судової реформи

Дата новини: 27 жовтня 2010

Максим Копейчиков, адвокат, партнер юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», 26 жовтня 2010 року взяв участь у роботі круглого столу «Судова реформа в Україні та світові стандарти незалежності судової влади», організованого проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: верховенство права».

У ході сесії «Запроваджені законом зміни до процесуального законодавства – забезпечення ефективності правосуддя чи обмеження доступу до суду?» Максим Копейчиков оцінив законодавчі новації з погляду адвоката-практика. Він, зокрема, відзначив звуження можливостей затягування судового процесу і зловживання правом на захист новим Законом України «Про судоустрій і статус суддів». Разом з тим, на думку Копейчикова, деякі положення Закону ускладнюють здійснення судочинства.

У заході також взяли участь керівники судів та Вищої ради юстиції, представники інших державних органів, адвокати. Вони обговорили недавно обнародувані зауваження Венеціанської комісії до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Посол США в Україні Джон Ф. Теффт у своєму зверненні до політиків України, юристів, адвокатів і міжнародних експертів підтвердив, що уряд США і далі надаватиме допомогу Україні в питаннях судової реформи. За його словами, в інтересах як США, так і нашої держави наблизити законодавчу базу судової реформи в Україні до європейських і міжнародних стандартів.

Круглий стіл був ініційований і організований проектом USAID «Україна: верховенство права» у співпраці з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Державною судовою адміністрацією та Академією суддів України.