Залишити заявку

Юристи ЮФ «Ілляшев та Партнери» про проблеми притягнення Росії до відповідальності у зв’язку з анексією Криму

Дата новини: 17 лютого 2016

Юристи ЮФ «Ілляшев та Партнери» взяли участь в круглому столі на тему: «Коли Росія розрахується за Крим?», що був організований щотижневою газетою «Ділова столиця» спільно з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка 17 лютого 2015 року.

Олена Омельченко, керівник практики міжнародного торгового права ЮФ «Ілляшев та Партнери», в своєму виступі про перспективи оскарження в СОТ дискримінаційних заходів РФ проти українських товарів зазначила: «Основна проблема, яка гальмує здійснення ефективної роботи в цьому напрямку — відсутність затвердженої процедури залучення Україною юридичних радників».

 Олександр Дементьєв, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери», що спеціалізується на практиці вирішення спорів у ЄСПЛ, торкнувся питання перспектив позовів до ЄСПЛ проти РФ про порушення прав українського бізнесу та громадян на території Криму і Донбасу.

Дмитро Шемелін, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери» з міжнародного арбітражу, акцентував увагу на основних проблемах позовів проти РФ окремих державних і приватних господарюючих суб’єктів (Приватбанк, Нафтогаз України та ін.) в рамках міжнародного інвестиційного арбітражу.

У заході взяли участь представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства юстиції, а також різноманітні юридичні консультанти.