Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» ініціювали спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну шприців незалежно від країни походження або експорту

Дата новини: 27 січня 2020

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери», що захищає інтереси всіх українських виробників шприців, у тому числі ПАТ «Гемопласт», ініціювала спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну шприців незалежно від країни походження або експорту.

Рішення про початок спеціального розслідування було ухвалене Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі 2 грудня 2019 р. за результатами розгляду скарги, підготовленої від імені українського національного товаровиробника командою практики міжнародної торгівлі ЮФ «Ілляшев та Партнери» під керівництвом партнера Олени Омельченко.

«Наразі ми беремо активну участь у розслідуванні, що проводиться Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, доводячи факт наявності істотної шкоди національній промисловості від зростаючого імпорту, – заявила Олена Омельченко, партнер, керівник практики міжнародної торгівлі ЮФ «Ілляшев та Партнери». – Ми надамо всю необхідну інформацію, щоб захистити як вітчизняного виробника, так і споживачів».

За результатами розслідування Україна може застосувати спеціальне мито або встановити квоту на імпорт товару в Україну з метою запобігання або усунення істотного збитку своїй економіці. Спеціальне розслідування триватиме 9-12 місяців.

ПАТ «Гемопласт» — український виробник виробів медичного призначення. Шприци одноразового застосування і пристрої для переливання крові та розчинів — основні вироби, що випускаються заводом. Крім цього, виробляються катетери, зонди, медико-лабораторні вироби, а також сотні товарів з пластмас немедичного призначення. Підприємство засноване в 1973 році.