Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» захистили підприємство «Укроборонпрому» в судовому спорі щодо поставки неякісних комплектуючих

Дата новини: 5 березня 2021

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» успішно захистила інтереси державного стратегічного підприємства «Завод 410 Цивільної Авіації», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», у судовому спорі з ТОВ «Авіабудпрогрес» щодо поставки бракованих деталей для ремонту і модернізації літаків Ан-32.

Приватна компанія, посилаючись на умови договору з державним підприємством, в судовому порядку вимагала у ДП «Завод 410 Цивільної Авіації» 12,7 млн грн. за товар, який не пройшов належний вхідний контроль якості. Не зважаючи на те, що браковані авіазапчастини були вилучені слідчими Державного бюро розслідувань в якості доказу у кримінальній справі щодо незаконних дій приватної компанії, Господарський суд міста Києва прийняв рішення на користь постачальника у зв’язку з нібито проведенням держпідприємством повної процедури контролю товару і, відповідно, настанням строку оплати.

Адвокатами «Ілляшев та Партнери», що приєдналися до справи на етапі апеляційного розгляду, було здійснено системний аналіз норм Цивільного, Господарського та Повітряного кодексів України, Авіаційних правил України та доведено невірне тлумачення судом першої інстанції фактичних обставин справи.

Згідно з рішенням Північного апеляційного господарського суду, ухваленим 25 лютого 2021 року, ДП «Завод 410 Цивільної Авіації» не сплачуватиме за браковані деталі. Судовий акт набрав законної сили з моменту винесення.

Над проєктом працювали радник, адвокат Андрій Конопля, адвокат Олександр Денисенко, юристи Сергій Клєстов і Ярослав Мудрий під керівництвом старшого партнера Романа Марченка.

Державне підприємство «Завод 410 Цивільної Авіації» спеціалізується на діагностиці, ремонті, технічному обслуговуванні, переобладнанні та модернізації авіаційної техніки марки «Ан» в інтересах іноземних та внутрішніх замовників. Засноване 1948 року. Входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України.