Залишити заявку

Дмитро Нікулеско виступив на VII Intellectual Property Forum

Дата новини: 26 листопада 2020

Дмитро Нікулеско, адвокат практики інтелектуальної власності юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», виступив з доповіддю «Новели доменних спорів» на VII Intellectual Property Forum, який відбувся 25 листопада 2020 року в Києві. Організатор – видавництво «Юридична практика».

Дмитро звернув увагу, що на сьогодні найбільш ефективним способом вирішення доменних спорів у доменах .UA і .COM.UA є звернення до Центру з арбітражу та медіації ВОІВ.

«З моменту отримання можливості звертатися з позовами до Центру з арбітражу та медіації ВОІВ щодо доменів .UA. і .COM.UA, арбітрами цього центру було розглянуто близько 30 справ, з яких лише в одному позивачеві було відмовлено в задоволенні скарги», – зазначив Дмитро Нікулеско.

Однією з головних проблем судового захисту в доменних спорах Дмитро відзначив тривалі строки розгляду справ, особливо в судах загальної юрисдикції.

Учасники панелі обговорили зміни законодавства про ТМ, ТМ і родові поняття, географічні зазначення, добре відомі ТМ і впровадження «положення Болар».

VII Intellectual Property Forum – щорічний захід для юристів, що спеціалізуються на захисті прав інтелектуальної власності, юрисконсультів, патентних повірених, судових експертів, суддів, представників державних органів.