Залишити заявку

ЮФ «Ілляшев та Партнери» почала приймати оплату в Bitcoin

Дата новини: 6 вересня 2017

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» розпочала приймати цифрову валюту Bitcoin в якості оплати за рахунками за професійні послуги.

«У Державній фіскальної службі України наполягають на тому, що криптовалюта Bitcoin не може бути засобом платежу. При цьому така позиція ніяк не підкріплена законодавчою базою. Ми вважаємо, що операції з Bitcoin закону не суперечать, і почали їх приймати, – говорить Михайло Ілляшев, керуючий партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери» – Bitcoin вже відіграє важливу роль в міжнародному бізнесі і світовій економіці, ми повинні рахуватися з реаліями ділового світу. Цифрові валюти вже тут, і наші клієнти очікують від нас гнучкості при транзакціях, яку надає Bitcoin, а будь-які спроби фіскальних органів підмінити собою Верховну Раду приречені на провал. Поки законодавчий орган не заборонить використання криптовалют, а це навряд чи станеться, ми будемо працювати з ними».

В «Ілляшев та Партнери» не бачать юридичних перешкод для прийому Bitcoin, і вітають намір Ради з фінансової стабільності визначити правовий статус криптовалют в Україні. «В Естонії, де ми працюємо з 2016 року, Bitcoin вже визнали віртуальною валютою – альтернативним платіжним засобом – і мають намір запустити власну національну криптовалюту Estcoin, забезпечену державними гарантіями, яка буде функціонувати в країні нарівні з євро», – зазначає Михайло Ілляшев.

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» заснована в 1997 р. і входить до числа найвідоміших і найбільш авторитетних юридичних консультантів східно-європейського регіону.