Залишити заявку

Олександр Фефелов виступив модератором панельної дискусії про держзакупівлі на III Ukrainian Antitrust Forum

Дата новини: 1 червня 2017

Олександр Фефелов, керівник практики антимонопольного та конкурентного права ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступив модератором панельної дискусії, присвяченої проведенню публічних/державних закупівель, на конференції III Ukrainian Antitrust Forum, яка відбулася 31 травня 2017 року у м. Києві.

У рамках дискусії експерти обговорили особливості застосування Закону «Про публічні закупівлі» відносно нерезидентів, можливості використання іноземної валюти для розрахунків, а також зловживання дискрецією, яка надається Законом для встановлення вимог, які обмежують конкуренцію. Зокрема, спікери відзначили труднощі, які виникають при закупівлі юридичних та нотаріальних послуг.

«Вже майже рік у повному обсязі в Україні діє Закон «Про публічні закупівлі». За цей час суспільство та фахівці, які займаються публічними закупівлями, встигли переконатися в дуже серйозних позитивних змінах, що сталися у системі закупівель, – говорить Олександр Фефелов. – За такий короткий термін неможливо повністю налагодити механізм публічних закупівель та процедуру заперечування результатів тендерів. Юристи та фахівці у системі публічних закупівель покликані допомогти якнайшвидшому налагодженню механізму публічних закупівель та оскарження результатів тендерів, повинні активніше співробітничати як з адміністратором системи Prozorro – Міністерством економічного розвитку і торгівлі – у процесі реалізації державної політики у сфері публічних закупівель, так і з органом оскарження – Антимонопольним комітетом України, надаючи, у тому числі, методологічну допомогу замовникам та потенційним учасникам тендерів – постачальникам продукції та послуг, які відносяться до публічних закупівель».

В ході форуму учасники заявили про високу кваліфікацію Антимонопольного комітету України при розгляді скарг у сфері тендерів.