Залишити заявку

Дмитро Константинов виступив на конференції Право.ру «Банкрутство-2019: у пошуках балансу»

Дата новини: 22 червня 2019

Дмитро Константинов, радник юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» і керівник практики банкрутства та фінансової реструктуризації в Росії, виступив з доповіддю на конференції Право.ру «Банкрутство-2019: у пошуках балансу», яка відбулась 21 червня 2019 року в Москві.

У своїй доповіді «Банкрутство як вакцина. Що потрібно змінити в законодавстві, щоб банкрутство працювало на оздоровлення боржника?» Дмитро виступив з критикою загального підходу до процедур банкрутства в Росії, який зводиться до твердження про ефективність реабілітаційних процедур (санації). При цьому цей підхід залишається декларативним, оскільки реабілітаційні процедури застосовуються вкрай рідко. Водночас Дмитро висунув три тези:

«Перша – санації у нас немає. Друга – її немає і в більшості інших правопорядків. Третя – а чи потрібне фінансове оздоровлення взагалі? Чи готовий ринок до появи реальної санації? – зазначив Дмитро Константинов. – Адже санація в більшості випадків означає, що вимоги кредиторів будуть примусово припинені. Коли застосовується санація, це робиться не для того, щоб допомогти кредиторам, а для того, щоб врятувати санований бізнес. І, за великим рахунком, врятувати будь-якою ціною».

У рамках конференції Дмитро Константинов також виступив модератором сесії «Побудова роботи в компанії за участі в процедурах банкрутства. Кейси».

Учасники конференції обговорили питання оновлень в законодавстві та загальні тенденції розвитку практики банкрутства.