Залишити заявку

ЮФ «Ілляшев та Партнери» – партнер III Щорічного форуму юрисконсультів

Дата новини: 15 жовтня 2015

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» виступила партнером III Щорічного форуму юрисконсультів, організованого видавництвом «Юридична практика» 13 жовтня 2015 р.

Максим Копейчиков, партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», керівник практики банківського та фінансового права, виступив з доповіддю про аспекти вирішення спорів з проблемними банками на сесії «Банківська практика». За словами Максима Копейчикова, суди вважають, що все, що було до введення тимчасової адміністрації, якщо немає ознак злочину, є правомірним. Це стосується, зокрема, уступки права вимоги. Хоча є приклади, коли тимчасова адміністрація успішно застосовує до таких договорів наслідки нікчемності правочину. «Судова практика пішла таким чином, що в спорах про застосування правових наслідків нікчемних правочинів, доводити обґрунтованість твердження про нікчемність – турбота тимчасової адміністрації банку, яка вважає угоду нікчемною. Це добре, що банку і клієнту не потрібно доводити дійсність їх угоди», − зазначив Максим Копейчиков, розповідаючи про останні тенденції судових спорів з проблемними банками, в яких введена тимчасова адміністрація.

Олена Омельченко, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери», позаштатний радник міністра економічного розвитку і торгівлі України, голова робочої групи з питань зовнішньої торгівлі Американської торгівельної палати в Україні, виступила з доповіддю на завершальній сесії форуму «Бізнес-2015: виклики та рішення». Доповідь була присвячена торговельно-економічній війні України і РФ. Олена констатувала, що РФ застосувала до України 131 обмежувальну міру, частина з яких може бути оскаржена в СОТ. Однак з 2008 року Україна не почала жодної справи до СОТ через відсутність коштів на послуги юридичних радників. У разі відсутності в 2016 році державного фінансування цього напрямку Україні загрожує збереження нинішніх обмежень і введення нових: очікується, що Росія підвищить ставки мит до рівня режиму найбільшого сприяння, тобто до рівня мит у торгівлі з країнами, що не входять в зону вільної торгівлі СНД, а під ембарго потраплять нові сільгосптовари.

III щорічний форум юрисконсультів – спеціалізований захід, розрахований на керівників юридичних департаментів компаній, комунікаційна платформа для обміну досвідом юрисконсультів, представників провідних юридичних компаній, органів державної влади, суддів вищих спеціалізованих судів. Традиційно форум завершився церемонією нагородження переможців рейтингу «50 провідних юридичних департаментів України» за результатами незалежного дослідження видавництва «Юридична практика».