Залишити заявку

ЮФ «Ілляшев та Партнери» захистила права інтелектуальної власності на ТМ ХОНДРОКСИД ВАТ «Ніжфарм»

Дата новини: 18 жовтня 2010

4 жовтня 2010 року Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду м. Києва від 1 червня 2010 року у справі про захист прав на товарний знак «Хондроксид» ВАТ «Нижфарм», яким були повністю задоволені позовні вимоги ВАТ «Нижфарм» до ВАТ «Фармак» і Державного департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України.

Причиною спору стало використання ВАТ «Фармак» назви лікарського засобу «Хондрасил», схожої з назвою «Хондроксид», для препарату-хондропротектора, який має аналогічний склад і випускається в такій же лікарській формі, що й оригінальний препарат. На початку цього року позначення «Chondrasil; ХОНДРАСИЛ» було зареєстроване як знак для товарів і послуг згідно із свідоцтвом України № 118352 від 10.02.2010 р., виданим на ім’я ВАТ «Фармак».

Коментуючи постанову Київського апеляційного господарського суду й рішення Господарського суду м. Києва, Роман Марченко, старший партнер юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», сказав: «Суд юридично бездоганно розглянув цю справу, підтвердивши, що виключне право інтелектуальної власності є єдиною законною монополією в цивілізованих країнах. Приймаючи рішення про повне задоволення позовних вимог ВАТ «Нижфарм», направлених на захист свого бренду ХОНДРОКСИД, суд відповідно до приписів рекомендацій президій Вищого господарського суду і Вищого арбітражного суду України всесторонньо оцінив висновки судового експерта з додатковими поясненнями і прийняв їх як належний доказ у справі».