Залишити заявку

Україна виставить на примусові торги найбільший у світі серійний вантажний літак

Дата новини: 13 жовтня 2017

11 жовтня Державне стратегічне підприємство «Антонов» звернулось до Святошинського районного суду м. Києва з клопотанням щодо надання дозволу на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України про стягнення понад 32 млн. грн. з Виконавчого органу зі спеціальних авіаперевезень Держави Лівія. Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» представляє інтереси ДП «Антонов».

Позитивне для ДП «Антонов» рішення МКАС при ТПП України було прийняте 16 травня 2017 року. Суд задовольнив позов ДП «Антонов» про стягнення заборгованості з правонаступника державної авіакомпанії «Libyan Arab Air Cargo», яка пригнала літак на обслуговування у 2010 році. Лівійський державний орган добровільно не виконав рішення арбітражного суду.

«ДП «Антонов», захищаючи свої законні права, змушене просити звернути стягнення на літак Ан-124-100 «Руслан», що належить лівійській стороні та знаходиться в Києві. У разі непогашення заборгованості літак буде виставлений на аукціон державною виконавчою службою», – прокоментував справу Роман Марченко, старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери».