Залишити заявку

Суд зобов’язав українського виробника виплатити понад 5 млн дол. США одній з найбільших машинобудівних компаній Китаю

Дата новини: 3 липня 2020

Київський апеляційний суд задовольнив заяву адвокатів фірми про визнання і надання дозволу на виконання в Україні рішення Китайської міжнародної економічної та торговельної арбітражної комісії (CIETAC, м. Шанхай), винесене стосовно ТОВ «ЮГ Картон», про стягнення заборгованості у розмірі 5 млн дол. США, а також штрафних санкцій та арбітражного збору на користь JS Corrugating Machinery Co., Ltd.

Заборгованість виникла в результаті порушення українським підприємством своїх зобов’язань за договором постачання обладнання.

Інтереси J.S. Corrugating Machinery Co., Ltd в Київському апеляційному суді представляла юридична фірма «Ілляшев та Партнери». Над проектом працювали адвокати Андрій Бичков, Олександр Денисенко та юрист Олег Кулик, під керівництвом старшого партнера Романа Марченка.

Нагадаємо, що це вже друге арбітражне рішення CIETAC, яке юридична фірма «Ілляшев та Партнери» успішно визнає в Україні для даного клієнта. У 2019 було визнано арбітражне рішення, винесене на користь клієнта у м. Шеньчжень у зв’язку з заборгованістю іншого українського підприємства. Верховний суд також підтримав ухвалу Київського апеляційного суду про визнання та надання дозволу на виконання арбітражного рішення у зазначеній справі.

J.S. Corrugating Machinery Co., Ltd – одне з найбільших підприємств Китаю з виробництва пакувальних машин. Компанія має 27 представництв зі збуту продукції, 18 офісів та 38 станцій технічного обслуговування у всьому світі, включаючи дочірні компанії у Стамбулі, Москві, Нью-Делі та Хошиміні. Продукція компанії сертифікована за стандартами CE (фр. Conformité Européenne) та ISO9001.