Залишити заявку

Старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери» Роман Марченко виступив з доповіддю на конференції ЄБРР «Арбітражні керуючі – як допомогти зацікавленим компаніям відновити свою платоспроможність»

Дата новини: 10 листопада 2014

7 листопада в штаб-квартирі Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) в Лондоні відбулася конференція на тему: «Арбітражні керуючі – як допомогти зацікавленим компаніям відновити свою платоспроможність».

загруженоКонференція була присвячена результатам дослідження порівняльної оцінки професії арбітражного керуючого у 27 країнах, у яких ЄБРР здійснює інвестиційну діяльність, включаючи Україну. Дослідження проводилося у 2013-2014 роках.

Учасники заходу обговорювали питання найбільш ефективної моделі регулювання діяльності арбітражних керуючих, залучення до професії найкращих кандидатів, виплати винагороди арбітражного керуючого, ефективності діяльності щодо реалізації звернення стягнення на майно боржника, ролі судів у процесі управління відновленням платоспроможності компаній, незалежності роботи арбітражного керуючого та ін.

Старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», адвокат Роман Марченко, виступив з доповіддю про українські реалії професії. Роман Марченко, ліцензований арбітражний керуючий з 1999 року, детально розповів про особливості професії в Україні, зокрема акцентував увагу на змінах у зв’язку з набуттям чинності нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Співдоповідачами семінару виступили керівники юридичної служби ЄБРР, представники Міжнародного Валютного Фонду і Світового Банку, суддя Верховного суду Угорщини, партнери компаній Ernst & Young і Allen & Overy.

Детальніше про захід