Залишити заявку

Роман Марченко виступив модератором на конференції, присвяченій реформі процесуального законодавства

Дата новини: 8 квітня 2017

Роман Марченко, старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступив модератором сесії, що була присвячена виведенню ідеальної формули судових витрат, на конференції «Реформа процесуального законодавства: ефективне судочинство чи нові виклики?», яка відбулася 7 квітня 2017 року в Києві.

Спікери сесії акцентували увагу учасників конференції на нових опціях, які стануть доступні у зв’язку з впровадженням «електронного суду», на нюансах презумпції повної компенсації всіх витрат, пов’язаних з судовим розглядом справи і підготовкою до нього.

В рамках дискусії експерти також шукали ідеальну формулу судових витрат. Ефективна компенсація судових витрат – один з ключових постулатів реформування процесуальних кодексів, відповідні зміни були давно очікувані представниками адвокатської спільноти. «Ми давно чекали того, щоб судитися стало дорого», – сказав Роман Марченко. Через нинішню дешевизну судового процесу, за словами Романа Марченка, деяких правових інститутів, які успішно функціонують в інших державах, в нашій країні практично не існує (наприклад, медіації).

В ході конференції представники Міністерства юстиції України, судді, зовнішні юридичні радники – партнери юридичних фірм обговорювали аспекти реформування української судової системи відповідно до європейських стандартів; нововведення в господарському процесі; необхідність уніфікації понять на законодавчому рівні, а також найбільш поширені види процесуальних зловживань і нові інструменти їх недопущення.