Залишити заявку

Роман Марченко виступив модератором круглого столу «Актуальні питання цивільного та господарського процесів»

Дата новини: 12 квітня 2016

Роман Марченко, Старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступив модератором третього круглого столу з питань реформування українського процесуального законодавства, що відбувся 11 квітня 2016 року в Києві.

На заходах, організованих Радою з питань судової реформи, Комітетом з процесуального права Асоціації правників України та Київським національний університетом імені Тараса Шевченка, обговорювалися проекти Господарського процесуального кодексу України в новій редакції та зміни до Цивільного процесуального кодексу України, підготовлені Робочою групою з питань реформування процесуального законодавства.

Завершальний етап обговорень був присвячений розподілу судових витрат та зловживанню процесуальними правами. На попередніх засіданнях обговорювалися питання засобів доказування в цивільному та господарському процесах, процесуальні фільтри, питання юрисдикції та форм провадження.

«Необхідність реформування процесуального законодавства назріла багато років тому. Це найважливіша і, мабуть, найскладніша частина загальнонаціональної судової реформи, яка безпосередньо вплине на якість правосуддя в країні», − заявив Роман Марченко.

З законопроектами можна ознайомитися на сайті Ради з питань судової реформи.

«Ілляшев та Партнери» − переможець Юридичної премії 2015 року в номінації «Юридична фірма року в сфері судової практики». Роман Марченко рекомендований як один з кращих юристів з вирішення спорів за результатами незалежних досліджень міжнародних довідників Chambers Global 2016, Chambers Europe 2016, The Legal 500 − EMEA 2016.