Залишити заявку

Роман Марченко включений до рейтингу провідних арбітражних юристів довідника The Legal 500

Дата новини: 9 листопада 2020

Роман Марченко, старший партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», включений до рейтингу провідних арбітражних юристів Arbitration Powerlist: CIS & Caucasus 2020.

Роман Марченко має великий досвід роботи в сфері вирішення спорів та міжнародного арбітражу. Він є одним із найсильніших практикуючих юристів у галузі вирішення міжнародних спорів в Україні.

Роман Марченко має 19 років арбітражної практики. Він спеціалізується у сферах енергетики і природних ресурсів, транспорту (авіація, судноплавство), майна і нерухомості, будівництва та інфраструктури. Має багаторічний досвід роботи в міжнародному комерційному арбітражі, брав участь у низці відомих і важливих арбітражних справ між інвесторами і державою, а також в комерційних арбітражах. Роман Марченко став першим, хто домігся визнання в Україні постанови англійського суду на підставі принципу взаємності.

Роман був призначений арбітром у Лондонському міжнародному арбітражному суді (LCIA), Міжнародній Торговій Палаті (ICC), Лондонській асоціації морських арбітрів (LMAA), Торговій палаті Стокгольма (SCC), у низці арбітражів ad hoc, включаючи склади арбітражів в Україні.

Arbitration Powerlist: CIS & Caucasus 2020, вперше опублікований довідником The Legal 500, включає 60 провідних арбітражних радників в Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизькій Республіці, Молдові, Росії, Узбекистані та Україні.