Залишити заявку

Олена Омельченко виступила на конференції «EU: Future Simple or Future Indefinite»

Дата новини: 16 травня 2019

15 травня 2019 р. Олена Омельченко, партнер, адвокат, керівник практики міжнародної торгівлі, виступила на конференції «EU: Future Simple or Future Indefinite», що була організована Європейською Бізнес Асоціацією. У дискусії взяли участь голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, надзвичайний уповноважений посол Великобританії Джудіт Гоф, надзвичайний уповноважений посол Австрії Герміна Поппеллер, надзвичайний уповноважений посол Литви Марюс Януконіс, надзвичайний уповноважений посол Королівства Швеції Мартін Хагстрьом, керівник економічної служби посольства Франції Вінсент Пренго і голова правління «Граве Україна» Наталія Базилевська.

Конференція була присвячена питанням торговельних відносин України та ЄС, прогнозу розвитку європейського бізнес-клімату на найближчі кілька років, прогресу України у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС.

«На тлі існуючих торгових обмежень і санкцій з РФ, Угода про асоціацію між Україною та ЄС є найважливішим торговим договором, що дозволяє українському бізнесу диверсифікувати експорт товарів до країн ЄС. Більш того, статистика і практика свідчать, що в двосторонній торгівлі між ЄС і Україною скоротилася кількість торгових заходів у вигляді антидемпінгових і захисних мит, незважаючи на те, що угода дозволяє застосування цього інструментарію. Це свідчить про чесну конкуренцію і відсутність потреби у бізнесу захищати внутрішній ринок від імпорту в двосторонній торгівлі», – повідомила Олена Омельченко.

Серед ключових проблем ЄС були виділені Brexit, міграція, тероризм, старіння нації, наслідки кризи 2008 року. Країни ЄС триматимуться разом, оскільки кожній окремо буде значно важче долати труднощі, що виникають.