Залишити заявку

Олена Омельченко і Роман Процишин виступили на Ukrainian Arbitration Forum

Дата новини: 13 листопада 2020

Олена Омельченко, партнер, адвокат, керівник практики міжнародної торгівлі, та адвокат Роман Процишин виступили на Ukrainian Arbitration Forum, який відбувся 11 листопада 2020 року в Києві. Організатор – «Юридична практика».

Олена Омельченко модерувала сесію, присвячену врегулюванню спорів у рамках СОТ, включаючи двосторонній механізм, передбачений Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Учасники сесії обговорили питання порядку забезпечення захисту прав та інтересів України в торгово-економічній сфері в рамках СОТ, роль юридичних радників, які можуть залучатися на стадії консультацій, і Консультативного центру з права СОТ.

Роман Процишин виступив з доповіддю «Морські арбітражні інститути» в рамках сесії «Промисловий арбітраж». Роман розповів про специфіку розгляду спорів у морських арбітражних інституціях, а також про особливості розгляду морських спорів в ad hoc арбітражах за правилами LMAA.

«У минулому році було підготовлене дослідження щодо динаміки призначень арбітрів за правилами LMAA, і їхня кількість перевищила 3000. Така статистика не відображає ситуацію в цілому. Більшість морських спорів у всьому світі реалізуються в ad hoc арбітражах згідно з регламентом LMAA. Для порівняння, в МАК при ТПП України у 2017 році було близько 9 кейсів, а в 2018 році всього 5 кейсів», — звернув увагу Роман Процишин.

Учасники обговорили міжнародні контракти в енергетичній сфері, банківські спори, арбітражі щодо агропромислових спорів.

ЮФ «Ілляшев та Партнери» виступила професійним партнером форуму.

Ukrainian Arbitration Forum – міжнародний захід, присвячений питанням арбітражів, арбітражних інституцій, торгових відносин. Серед учасників представники влади, національних і зарубіжних юридичних фірм.