Залишити заявку

Олександр Фефелов очолив Правовий комітет Громадської ради при Антимонопольному комітеті України

Дата новини: 6 квітня 2017

04 квітня 2017 р. Олександр Фефелов, адвокат, керівник практики антимонопольного та конкурентного права ЮФ «Ілляшев та Партнери», переобраний головою Правового комітету Громадської ради при Антимонопольному комітеті України.

Олександр Фефелов очолює Правовий комітет Громадської ради при АМКУ з 2015 р. Олександр бере активну участь в роботі Громадської ради з 2012 р. з метою забезпечення успішної нормотворчої та експертної роботи в сфері антимонопольного та конкурентного права, удосконалення ефективної взаємодії державних органів, бізнесу та суспільства.

У 2017 р. в рамках головування в Правовому комітеті Громадської ради Олександр планує зосередитися на питаннях, пов’язаних з регламентуванням визначення величини штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції; узагальненням практики розгляду спорів у сфері державних закупівель; експертною оцінкою критеріїв допустимості державної допомоги; методичним забезпеченням застосування положень статті 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

«У зв’язку з набранням чинності Законом України «Про державні закупівлі» особливо цікавим і важливим з точки зору захисту інтересів суб’єктів закупівель може бути вдосконалення регулювання процедур оскарження рішень, дій або бездіяльності замовників державних закупівель», – говорить Олександр Фефелов.

Олександр Фефелов більше 20 років займається питаннями, пов’язаними з антимонопольним регулюванням в Україні. Олександр високо оцінений клієнтами в практиці корпоративного права, злиттів і поглинань за результатами незалежного дослідження міжнародного довідника The Legal 500 – EMEA.