Залишити заявку

Ніна Бец провела вебінар «Вплив пандемії COVID-19 на податкове законодавство України»

Дата новини: 22 грудня 2020

Ніна Бец, юрист практики оподаткування юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», провела 17 грудня 2020 р. вебінар на тему «Вплив пандемії COVID-19 на податкове законодавство України». Організатор заходу – освітня платформа для підприємців SME ONLINE Hub, створена проєктом Unlimit Ukraine Європейської Бізнес Асоціації (EBA) і Райффайзен Банку Аваль.

Метою заходу було допомогти представникам малого та середнього бізнесу розібратися, що змінилося в податковому законодавстві за період карантину. Ніна Бец розповіла про введення мораторію на проведення податкових перевірок, про зміни в нарахуванні штрафів, а також пояснила, хто з українських платників податків може розраховувати на звільнення від сплати єдиного податку та ЄСВ під час зимового карантину.

«Пандемія вплинула на регуляторне поле більшості країн світу, – зазначила Ніна Бец. – Україна не стала винятком: найбільше змін було внесено в Податковий кодекс».

На думку експерта, незважаючи на активну роботу законодавця, повноцінного звільнення від сплати податків під час карантину в Україні не було: на сьогодні бізнес може розраховувати тільки на так званий «режим тиші» щодо проведення перевірок, нарахування штрафів, перенесення строків обов’язкового застосування РРО.

SME Hub — інтенсивна освітня програма, яка дозволяє власникам малого і середнього бізнесу отримати необхідні знання та практичні навички для успішного ведення свого бізнесу в Україні та за кордоном від професійних бізнес-практиків з великих корпорацій.