Залишити заявку

Максим Копейчиков взяв участь у круглому столі «Важливість, особливості і складнощі проведення земельної реформи в Україні»

Дата новини: 29 серпня 2011

Максим Копейчиков, адвокат, партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», взяв участь в роботі круглого столу «Важливість, особливості і складнощі проведення земельної реформи в Україні», який відбувся 29 серпня 2011 року у прес-центрі ІА «ЛІГАБізнесІнформ».

У заході також взяли участь радник Міністра аграрної політики та продовольства України Сергій Святко, перший заступник Голови Державного агентства земельних ресурсів України Артем Кадомський, голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України Іван Томич, генеральний директор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Микола Стрижак та ін.

Учасники круглого столу обговорили зокрема питання права власності на землю і суті земельної реформи з погляду Мінагрополітики України і внесли пропозиції щодо земельної реформи з позицій землекористувачів. Провідні спеціалісти з питань землекористування надали ЗМІ свої коментарі щодо перспектив і можливостей, що їх покликаний відкрити новий закон «Про ринок земель».

Максим Копейчиков у своєму виступі зауважив, що зволікати зі скасуванням мораторію на купівлю-продаж землі не можна, оскільки сьогодні уряд має можливість за допомогою парламенту досить швидко й ефективно прийняти закон про ринок землі та зміни до інших законів. Якщо ж найближчим часом не буде запущено ринок землі, то реформа може затягнутися на 5-7 років, і всі актуальні напрацювання буде втрачено.