Залишити заявку

Юристи ЮФ «Ілляшев та Партнери» успішно представили у ВАСУ інтереси ТОВ «Неткрекер»

Дата новини: 18 лютого 2014

ОПИС СПРАВИ. Фонду соціального захисту інвалідів звернувся з двома позовами до ТОВ «Неткрекер» про стягнення санкцій за те, що підприємством не були створені робочі місця для інвалідів у визначеній законодавством кількості. Загальна сума заявлених до сплати санкцій перевищувала 5 млн. гривень. Суд першої інстанції досить формально підійшов до розгляду справ і задовольнив вимоги Фонду, однак суди апеляційної та касаційної інстанцій глибоко вникли в суть спору і визнали, що підстави для застосування санкцій були відсутні, оскільки підприємство своєчасно подавало звітність і, більш того, самостійно здійснювало пошук співробітників з обмеженими фізичними здібностями для роботи на вакантних посадах.

За словами Максима Копейчикова, партнера ЮФ «Ілляшев та Партнери», яка супроводжує справу, незважаючи на досить широку практику розгляду подібних справ адміністративними судами, переконати суддів у правоті клієнта було досить важко. «На щастя, судді Вищого адміністративного суду не обмежилися формальним підходом, а серйозно вивчили аргументацію, що підтверджує неправильне застосування судом першої інстанції норм матеріального права».

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» заснована в 1997 р. Фірма спеціалізується на таких напрямках, як кримінальне, корпоративне, податкове, трудове право, стягнення заборгованості, представництво в судах, міжнародний арбітраж та ін. «Ілляшев та Партнери» представляє інтереси понад 350 організацій і приватних осіб в Україні і за кордоном. Фірма рекомендована міжнародними рейтингами The European Legal 500, Chambers Global, IFLR 1000, Chambers Europe, Who’s Who Legal: CIS.