Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» успішно захистили інтереси «Мозырьсоль» у антидемпінговому розслідуванні

Дата новини: 28 січня 2019

Команда практики міжнародної торгівлі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» під керівництвом Партнера Олени Омельченко успішно захистила інтереси ВАТ «Мозырьсоль», одного з найбільших виробників солі на пострадянському просторі, в антидемпінговому розслідуванні щодо імпорту в Україну солі кухонної виварної сорту екстра походженням з Республіки Білорусь.

За результатами антидемпінгового розслідування 25 січня 2019 р. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі звільнила ВАТ «Мозырьсоль» від сплати антидемпінгового мита та затвердила мінімальні ціни, які влаштовують білоруського виробника та українських споживачів.

Укладання цінових зобов’язань – рідкісний випадок в українській практиці проведення торгових розслідувань, що є по суті «мирною угодою» між державою і експортером.

Для інших іноземних виробників солі Комісія встановила антидемпінгове мито у розмірі 11,85%.

«Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла компромісне рішення, яке дозволить зберегти баланс торговельних інтересів між Україною і Республікою Білорусь, задовольняє українських споживачів і нашого клієнта», – повідомила Олена Омельченко, Партнер юридичної фірми «Ілляшев та Партнери».

Нагадаємо, що рішення про порушення антидемпінгового розслідування було прийнято Комісією 25 жовтня 2017 р. за результатами розгляду скарги ТОВ «Руссоль-Україна».

ВАТ «Мозырьсоль» засноване у 1982 р. і входить до складу входить до складу Білоруського державного концерну харчової промисловості «Белдержхарчопром». Підприємство виробляє харчову сіль з різними мінеральними добавками, випускає таблетовану сіль, харчові добавки на основі солі та ін. Географія експорту охоплює 19 країн далекого і ближнього зарубіжжя.