Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» домоглися виплати найбільшого страхового відшкодування в Україні

Дата новини: 16 грудня 2019

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» успішно представила інтереси компанії «Будпостач» – провідного національного оператора ринку професійного обладнання та інструментів в Україні – під час врегулювання страхового випадку, який став наслідком пожежі на складі компанії у Києві 02 лютого 2019 року.

05 грудня 2019 року страхова компанія «Універсальна», в якій було застраховано майно (товари в обороті) компанії «Будпостач», у позасудовому порядку відшкодувала збитки, понесені «Будпостач» в результаті пожежі, і виплатила клієнту «Ілляшев та Партнери» 272,59 млн грн. страхового відшкодування.

Ця виплата стала найбільшою на українському ринку страхування у 2019 році і однією з найбільших за всю його історію. За даними Нацкомфінпослуг, загальні чисті страхові виплати за договорами страхування майна в Україні в січні-вересні 2019 року склали лише 320,7 млн грн.

«З самого першого дня після пожежі наша Компанія зіткнулася з питанням вибору юридичного партнера. Розуміючи великий розмір збитку і ризики, пов’язані з процесом врегулювання, ми приділили цьому вибору принципове значення, – заявив засновник компанії «Будпостач» Дмитро Шитлін. – Ми розглянули всі великі страхові випадки, пов’язані з пожежами в Україні за останні роки. Вибір компанії для представлення наших інтересів був, насамперед, зумовлений наявністю у неї успішного досвіду врегулювання подібних випадків в минулому. У підсумку ми зробили вибір і звернулися до наших партнерів – Юридичної фірми «Ілляшев та Партнери» – за допомогою в організації юридичного захисту. Протягом усього періоду розгляду професійна команда нашого партнера надавала весь спектр послуг для забезпечення наших прав: консультаційні послуги, юридичні поради, експертизу документів та багато іншого. Саме повний комплекс послуг визначив нашу чітку позицію і дозволив врегулювати питання виплати нам страхової суми поза судовим процесом. Ми вдячні Михайлу Ілляшеву і його команді за допомогу в організації процесу і його успішне врегулювання».

Нагадаємо, що пожежа сталася на складі, який компанія «Будпостач» орендувала поруч з найбільшим ринком Києва. В результаті пожежі згоріла частина складу – більше 10 тис кв. м, а також постраждали склади інших орендарів.

Послуги «Ілляшев та Партнери» включали представництво інтересів, консультації та взаємодію зі страховою компанією з питань отримання страхового відшкодування, сприяння в супроводі розслідування і встановленні причин і обставин пожежі, а також представництво інтересів клієнта у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна вчинене шляхом підпалу, яке заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах), у якості потерпілого.

Судова комплексна пожежно-технічна і металографічна експертиза встановила, що пожежа виникла в результаті короткого замикання; порушень вимог правил пожежної безпеки в осередку пожежі виявлено не було. Беручи до уваги висновок експертизи, показання свідків та інші зібрані в ході досудового розслідування докази, а також відсутність у цьому кримінальному провадженні складів злочинів, передбачених не тільки ст. 194, але і ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення вимог пожежної безпеки), в липні 2019 року кримінальне провадження було закрите.