Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» домоглися скасування арешту 50,3% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату

Дата новини: 1 грудня 2020

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» успішно оскаржила арешт 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (ПрАТ «Полтавський ГЗК»), що належать Ferrexpo AG Switzerland.

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва 30 листопада 2020 року, розглянувши клопотання, подане в інтересах власника арештованого майна Ferrexpo AG, задовольнив його та скасував арешт у кримінальному провадженні з частини корпоративних прав у розмірі 50,3% від статутного капіталу ПрАТ «Полтавський ГЗК». Рішення суду набрало чинності і оскарженню не підлягає.

Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат – найбільший український експортер залізорудних котунів до Європи. Має повний технологічний цикл – від видобутку сирої руди до виробництва залізорудних котунів.

Група Ferrexpo спеціалізується на видобутку залізної руди кар’єрним способом, а також виробництві залізорудних котунів, які використовуються під час виробництва сталі. Активи Ferrexpo є одними із найбільших залізорудних ресурсів у світі. Основні виробничі активи компанії знаходяться в Україні: Ferrexpo AG належить 99,11% акцій Полтавського, 100% Єристівського і 99,9% Біланівського ГЗК. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі. У Великобританії компанія включена в індекс FTSE 250.