Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» домоглися призупинення спеціальної санкції ЗЕД в інтересах європейського експортера

Дата новини: 16 травня 2018

Міжнародна юридична фірма «Ілляшев та Партнери» представляє європейську компанію – великого експортера і дистриб’ютора зернових – у процесі зняття санкції ЗЕД у вигляді індивідуального режиму ліцензування зовнішньоекономічної діяльності на території України, застосованої Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Ця спеціальна санкція застосовується за порушення валютного законодавства України, а саме у зв’язку із неповерненням валютної виручки.

Завдяки правильно обраній тактиці захисту інтересів нашого клієнта дію спеціальної санкції було призупинено. Юристи «Ілляшев та Партнери» подали клопотання до контролюючих органів щодо зняття санкції ЗЕД з компанії з доказами того, що компанія-експортер не порушувала валютне законодавство України та в повному обсязі виконала свої договірні зобов’язання.

Нагадаємо, що індивідуальний режим ліцензування господарської діяльності іноземних суб’єктів передбачає здійснення індивідуального ліцензування кожної окремої зовнішньоекономічної операції певного виду зовнішньоекономічної діяльності відповідно до положень Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Команда «Ілляшев та Партнери» працювала над цим проектом під керівництвом Олени Омельченко, адвоката, керівника практики міжнародної торгівлі.