Залишити заявку

ЮФ «Ілляшев та Партнери» успішно представила інтереси PZU SA при отриманні дозволу АМКУ на придбання акцій Аlior Bank SA

Дата новини: 2 вересня 2015

1 вересня 2015 Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл найбільшій польській міжнародній страховій групі PZU SA на придбання 25% акцій Аlior Bank SA (Варшава, Польща) на загальну суму 1,63 млрд польських злотих (431 млн дол. США).

Протягом 2 місяців над угодою працювала команда юристів ЮФ «Ілляшев і Партнери» у складі керівника практики антимонопольного та конкурентного права Олександра Фефелова, юриста Миколи Алексюка та адвоката Тараса Утіралова.

Нагадаємо, PZU SA веде переговори з двома банками з метою формування найбільшої національної фінансової групи PZU SA в Польщі. Придбання Аlior Bank стало першим кроком на шляху збільшення частки PZU SA на ринку. Створений у 2008 році, Alior Bank входить до десятки провідних банків Польщі за розміром активів і володіє четвертою за розміром мережею філіалів.

Відповідно до українського антимонопольного законодавства угода не могла бути здійснена без надання подібного дозволу АМКУ компанії, оскільки польська PZU SA працює на ринку страхування України через ряд дочірніх страхових компаній.

Про PZU Україна

Страхова компанія PZU Україна працює з 1993 року і входить до складу найбільшої страхової групи Східної Європи, заснованої в Польщі понад 200 років тому. Група PZU об’єднує більше 600 страхових відділень Польщі, Литви, Латвії та України. PZU Україна входить до десятки провідних системоутворюючих страхових компаній, пропонує понад 75 страхових продуктів для особистого захисту та захисту майна.