Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» відкрили офіс в Естонії

Дата новини: 7 грудня 2016

У грудні 2016 р. юридична фірма «Ілляшев та Партнери» відкрила офіс у Таллінні, Естонія, розширивши свою практику в країни Європейського Союзу. Новий офіс фірми спеціалізується на юридичному обслуговуванні діяльності компаній в Естонії.

«Відкриття офісу в Таллінні – це черговий важливий етап реалізації стратегії розвитку нашої юридичної фірми, спрямований на комплексне юридичне обслуговування компаній, – заявив Михайло Ілляшев, керуючий партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери». – Багато наших клієнтів говорили нам про своє бажання структурувати свій бізнес з використанням переваг юрисдикції ЄС. Проаналізувавши законодавче поле та бізнес-середовище в багатьох країнах ЄС, ми зупинили свій вибір на Естонії, як найперспективнішій юрисдикції для наших клієнтів. Естонія має ряд переваг порівняно з іншими державами, що входять до ЄС. Це і сприятливе для бізнесу податкове законодавство, розвинена банківська система, простота і прозорість адміністративних процесів, починаючи від створення юридичної особи, географічна близькість, а також схожість менталітету і знання спільної мови, що теж є важливим чинником».

Керівником офісу призначений Віталій Галицьких – естонський спеціаліст у сфері корпоративного, податкового, трудового права та вирішення спорів. Віталій – випускник Талліннського технічного університету і Тартуського університету, найстарішого університету країн Балтії та Північної Європи; має ступінь по IT праву та електронній комерції Ганноверського університету, Німеччина.

«Естонія є одним зі світових лідерів за рівнем розвитку технологій і кількістю стартапів на душу населення, – зазначає керівник Талліннського офісу ЮФ «Ілляшев та Партнери» Віталій Галицьких. – Доступ до мережі Інтернет тут оголошений одним з прав людини. Всі державні послуги можна отримати через Електронний уряд Естонії, що дозволяє позбутися бюрократії та робить прийняття рішень цілком прозорим, а також потребує значно менше часу. Естонські банки працюють в режимі повного онлайн обслуговування. Для підтримки бізнесу в Естонії створене комфортне податкове середовище, у якому ефективна ставка податку на прибуток юридичних осіб, а також ПДВ на угоди в ЄС та експорт становить 0%. При цьому спілкування з податковою службою та подача податкових декларацій відбувається на порталі Податкового департаменту через Інтернет, що дозволяє управляти компанією з будь-якої точки світу».