Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» серед лідерів рейтингу Ukrainian Law Firms 2020

Дата новини: 29 липня 2020

За результатами дослідження Ukrainian Law Firms 2020. A Handbook for Foreign Clients, опублікованого 28 липня 2020 року, юридична фірма «Ілляшев та Партнери» визнана №1 на українському ринку у практиці вирішення спорів. «Ілляшев та Партнери» очолюють рейтинг у даній категорії шостий рік поспіль.

Практика «Ілляшев та Партнери» у сфері міжнародної торгівлі та банкрутства увійшли у двійку кращих в Україні. Фірма також увійшла до ТОП-3 юридичних фірм у сфері авіації, у ТОП-5 в практиці трудового права, і в ТОП-10 у практиках міжнародного арбітражу та кримінального права/ White-Collar Crime.

Практика антимонопольного та конкурентного права; корпоративного права та M&A; інтелектуальної власності; фармацевтики/ медицини та охорони здоров’я; нерухомості, будівництва, земельного права; роздрібненої торгівлі, ІТ, телекомунікацій та ЗМІ, податків та трансфертного ціноутворення відзначені як відомі на ринку.

Проекти фірми також увійшли до переліку найбільших угод 2019 року у сфері антимонопольного права та M&A, створення спільних підприємств.

Судова практика: Провідна фірма (1 місце)
Провідні юристи: Михайло Ілляшев (1 місце), Роман Марченко (5 місце)
Транскордонні спори: Відомі фірми
«Ілляшев та Партнери» отримали сильну підтримку ринку як лідируюча українська юридична фірма у сфері вирішення національних та транскордонних спорів. Фірма створила одну з найбільших команд із вирішення спорів серед українських юрфірм. Традиційно фірму обирають великі банки та фінансові компанії, енергетичні та промислові гіганти, телекомунікаційні підприємства, девелоперські компанії, агропідприємства, підприємства харчової промисловості та FMCG-компанії. Михайло Ілляшев та Роман Марченко мають репутацію адвокатів вищого рівня та здійснюють стратегічне керівництво у великих судових спорах.

Міжнародна торгівля: Торговельний захист/СОТ, сировинні товари, комерційні угоди
Торговельний захист/СОТ: Провідна фірма (2 місце)
Провідні юристи: Олена Омельченко (2 місце)
Інші відомі юристи: Олексій Горбатюк

У 2019 році практика міжнародної торгівлі «Ілляшев та Партнери» значно розширилась завдяки зростаючому об’єму справ з торговельного захисту. Команда представляє інтереси національних промислових гравців у внутрішніх торговельних розслідуваннях. Керує практикою Олена Омельченко, один з кращих експертів на ринку. Олексій Горбатюк – підростаюче нове покоління.

Банкрутство: Провідна фірма (2 місце)
Провідні юристи: Вадим Кізленко (5 місце)

Інші відомі юристи: Роман Марченко, Андрій Конопля
Велика українська фірма з широкою мережею офісів, «Ілляшев та Партнери» сфокусована на великих складних угодах з банкрутства, які включають у себе епізоди з вирішення спорів, банкрутств та транскордонних спорів. Команда фірми володіє особливим досвідом роботи з банкрутствами проблемних боржників. Практика банкрутства Московського офісу, якою керує Дмитро Константинов, продемонструвала стрімке розширення та успіх у прецедентних справах. Вадим Кізленко, радник, отримав сильну підримку ринку за активну позицію та знання. Досвідчений Андрій Конопля – ще одна ключова фігура. Шановний Роман Марченко є провідним партнером практики.

Транспорт: Авіація, судноплавство, морські перевезення
Загальна авіація: Провідна фірма (3 місце); Провідні юристи: Роман Марченко (4 місце)
Морські перевезення та судноплавство: інші відомі фірми; Відомі юристи: Сергій Неділько

Багаторічний важкоатлет у практиці вирішення спорів, «Ілляшев та Партнери» традиційно представляють інтереси як авіакомпаній та авіабудівельних підприємств, так і компаній, які працюють у сферах судноплавства, морських перевезень та портової інфраструктури. Авіаційна практика включає питання вирішення спорів та конкурентного права, складні справи, пов’язані з авіаційною безпекою та міжнародними санкціями. Роман Марченко незмінно керує напрямком. Фірма стрімко розвиває практику судноплавства та морських перевезень, розширюючи свою сферу присутності, можливості та географію. У 2019 році фірма відкрила офіс в Одесі, який спеціалізується на питаннях морського права та супроводження перевалки вантажу у морських портах. Сергій Неділько, талановитий адвокат у сфері морських спорів, керує напрямком. Андрій Бичков – багатообіцяючий член команди.

Трудове право: Провідна фірма (5 місце)
Інші відомі юристи: Леонід Гілевич, Валерія Гудій

«Ілляшев та Партнери» продемонстрували експертизу у складних трудових спорах, а також зростаючий портфель кейсів відносно профсоюзів, колективних трудових договорів, звільнень та безпеки праці. Ключові юристи практики Валерія Гудій та Леонід Гілевич були призначені радниками. Михайло Ілляшев керує командою.

Кримінальне право/ White-Collar Crime: Провідна фірма (10 місце)
Інші відомі юристи: Денис Нєнов

Український судовий гігант «Ілляшев та Партнери» активно розширює практику кримінального права у сфері white-collar crime та інших злочинів. Фірма захищає інтереси у справах про шахрайство, відмивання грошей, кібер-злочинність, супроводження кримінальних справ за кордоном, екстрадиції, оскаржує рішення правоохоронних органів. Інші важливі учасники команди – Євген Соловйов, Галина Лефор, Денис Нєнов, Микола Буртовий, Костянтин Кривенко, Леся Самаріна, Андрій Литвин. Командою керують партнери Михайло Ілляшев та Роман Марченко.

Міжнародний арбітраж: Провідна фірма (10 місце)
Інші відомі юристи: Роман Марченко

«Ілляшев та Партнери» – одна з найбільших та визнаних українських юридичних фірм у сфері вирішення національних та транскордонних спорів, які включають міжнародний комерційний арбітраж, оскарження, визнання та приведення у виконання арбітражних рішень в Україні та за кордоном. Роман Марченко та Михайло Ілляшев часто виступають експертами з українського права у найгучніших справах останніх років. Фірма розширила свою присутність у спорах в LCIA. У 2019 році команда була підсилена Романом Процишиним та Сергієм Неділько, а також призначенням Андрія Бичкова радником. Роман Марченко керує практикою.

Антимонопольне та конкурентне право: інші відомі фірми
Інші відомі юристи: Олександр Фефелов

«Ілляшев та Партнери» користується популярністю серед найбільших національних клієнтів. Фірма успішно реалізовує задачу для отримання дозволів на злиття та здійснення узгоджених дій, справи про недобросовісну конкуренцію та зловживання домінуючим становищем, антимонопольні спори та справи, пов’язані з публічними закупівлями. Олександр Фефелов, партнер, демонструє стабільність та портфель різноманітних проектів. Олександр Падалка – ще одна важлива фігура.

Корпоративне право та M&A: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» нарощують об’єми роботи у практиці корпоративного права та M&A, консультують банки та фінансові організації, компанії із сфери сільського господарства, промисловості, транспорту та логістики, авіабудівництва, нерухомості, будівельних матеріалів, комерційної нерухомості та рітейлу. Партнер Євген Соловйов – співкерівник практики разом з Михайлом Ілляшевим. Леонід Гілевич – ще одна ключова фігура.

Інтелектуальна власність: інші відомі фірми
Інші відомі юристи: Ірина Кириченко

«Ілляшев та Партнери» представляють інтереси клієнтів у судах та державних органах влади, особливо відомі своєю сильною експертизою у сфері вирішення спорів. Фірма займається захистом та оскарженням торговельних марок та патентів у судових розглядах, передачею прав інтелектуальної власності, захистом авторських та суміжних прав. Командою керує Михайло Ілляшев. У серпні 2019 року до команди долучився Олександр Падалка. Ірина Кириченко та Дмитро Нікулеско – ключові адвокати практики.

Фармацевтика/ медицина та охорона здоров’я: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» відомі супроводом великих патентних справ у сфері медицини та фармацевтики. Команда представляє інтереси клієнтів у таких нестандартних справах як захист інтересів фармацевтичних виробників у зв’язку з постачанням неякісної електроенергії, що призвело до виходу зі строю обладнання. Практика була підсилена Олександром Падалкою, Дмитром Нікулеско, Аллою Цимановською та Ольгою Самойленко. Михайло Ілляшев керує практикою.

Нерухомість, будівництво, земельне право: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» відомі своїми сильними можливостями у практиці вирішення спорів та широким списком кейсів, пов’язаних з правами на об’єкти нерухомості, будівельним регулюванням та земельним правом. Практика команди включає супроводження угод з нерухомості, комерційної оренди та отримання права власності, відчуження земельних ділянок. Михайло Ілляшев керує практикою.

Роздрібна торгівля: інші відомі фірми

У 2019 році «Ілляшев та Партнери» супроводжували ряд угод у сфері M&A для торговельних центрів, спори щодо фінансування будівництва торговельно-розважального центру в Києві. Михайло Ілляшев – ключова фігура.

IT, телекомунікації та ЗМІ: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» нарощує портфель проектів у сфері ІТ консультування, супроводження спорів між телекомунікаційними компаніями. За минулий рік фірма отримала довіру розробників програмного забезпечення та операторів ринку криптовалют. Керує практикою Михайло Ілляшев, також входять Віталій Галицьких, Дмитро Нікулеско, Леонід Гілевич та Олександр Падалка.

Податки та трансфертне ціноутворення: інші відомі фірми (податкова консультування, податкові спори)

«Ілляшев та Партнери» представляє інтереси великих платників податків у податкових спорах. Команда має досвід супроводження великих податкових спорів, оскарження податкових повідомлень, відновлення права на податковий кредит по ПДВ та відшкодування ПДВ, оскарження штрафів. Команда включає Ніну Бец, Івана Маринюка, Руслана Маннапова, Віталія Галицьких та Романа Марченка, керівника практики.

Дослідження Ukrainian Law Firms. A Handbook for Foreign Clients (ULF) є провідним джерелом аналітичної інформації щодо України, публікується англійською мовою видавництвом «Юридична практика» починаючи з 2002 року. Дослідження базується на аналізі корпоративних анкет, наявних відкритих джерел та окремих коментарів практикуючих юристів. Рейтинг компаній ґрунтується на поєднанні низки критеріїв, зокрема, переліку проектів в період дослідження, складності та важливості справ, клієнтського портфоліо, різноманітності практик, компетенції команди, репутації.