Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» серед лідерів рейтингу Ukrainian Law Firms 2019

Дата новини: 18 липня 2019

П’ятий рік поспіль юридична фырма «Ілляшев та Партнери» очолює рейтинг у судовій практиці. За результатами дослідження Ukrainian Law Firms 2019. A Handbook for Foreign Clients, опублікованими 16 липня 2019 року, «Ілляшев та Партнери» посіли друге місце в практиці міжнародної торгівлі, а також увійшли до ТОП-5 юридичних фірм у сфері банкрутства, авіації та морських перевезень. Проекти фірми також увійшли до переліку наймасштабніших угод 2018 року в сфері банківського та фінансового права, фінансової реструктуризації, M&A та антимонопольного права.

Судова практика: Провідна фірма (1 місце)
Провідні юристи: Михайло Ілляшев (1 місце), Роман Марченко (3 місце)

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери», з її великим досвідом роботи на ринку, є однією з найбільших і найавторитетніших українських юридичних фірм, що спеціалізуються на вирішенні національних і транскордонних спорів. Протягом останніх кількох років фірма створила власну мережу офісів, розширила свою присутність в інших юрисдикціях і здобула нові перемоги для своїх клієнтів. Фірму обирають найбільші банки і фінансові компанії, енергетичні та промислові гіганти, телекомунікаційні підприємства, девелоперські компанії, агропідприємства, підприємства харчової промисловості та FMCG-компанії.

Міжнародна торгівля: Торговельний захист/СОТ, сировинні товари, комерційні угоди
Торговельний захист/СОТ: Провідна фірма (2 місце)
Провідні юристи: Олена Омельченко (2 місце)

«Ілляшев та Партнери» швидко розширюють сферу практики міжнародної торгівлі, оскільки має значний досвід у сфері торговельних розслідувань в Україні та за кордоном, а також спеціалізується на експортному контролі і доступі до ринку, режимах вільної торгівлі та правилах СОТ. У 2018 році фірма брала участь у багатьох антидемпінгових та захисних розслідуваннях і переглядах. Іншим вектором розвитку практики є консультування щодо міжнародних та національних санкцій, щодо яких фірма консультувала низку промислових клієнтів. Олена Омельченко стала партнером фірми. Євгенія Макаренко та Олексій Горбатюк є ключовими юристами практики.

Транспорт: Авіація, судноплавство, морські перевезення
Загальна авіація: Провідна фірма (3 місце), Провідні юристи: Роман Марченко (5 місце)
Морські перевезення: Провідна фірма (4 місце)
Судноплавство: інші відомі фірми

Як досвідчений інсайдер на ринку, «Ілляшев та Партнери» представляють інтереси низки клієнтів, що здійснюють діяльність у сферах морських перевезень, авіації, автомобільного та залізничного транспорту. Фірма була обрана українським юридичним радником з регуляторних питань, пов’язаних із впровадженням Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA) – глобальною торговою асоціацією авіакомпаній – нової платіжної системи EasyPay між авіакомпаніями-членами асоціації та туристичними агентами.

Банкрутство: Провідна фірма (4 місце)
Провідні юристи: Роман Марченко (5 місце)
Відомі юристи: Андрій Конопля, Вадим Кізленко

Маючи офіси в Україні, Естонії та Росії, «Ілляшев та Партнери» є гігантом судової практики. Фірма веде справи про банкрутство, компетентно представляючи інтереси як кредиторів, так і боржників. Команда відома представництвом у справах за участю аграрних, будівельних, промислових, видобувних та транспортних компаній. Основні члени команди – Андрій Конопля та Вадим Кізленко – добре відомі на українському ринку. Керівник практики Роман Марченко високо оцінюється за неперевершений досвід. Московський офіс фірми демонструє зростаючу кількість справ про банкрутство і бере участь у великих складних проектах, що складаються з багатьох судових процесів. Команда практики в Росії на чолі з Дмитром Константиновим спеціалізується на банкрутстві девелоперських та інфраструктурних компаній.

Антимонопольне та конкурентне право: інші відомі фірми
Відомі юристи: Олександр Фефелов

«Ілляшев та Партнери» розширюють свою антимонопольну та конкурентну практику, успішно вирішуючи завдання щодо отримання дозволів на злиття та здійснення узгоджених дій, справи про недобросовісну конкуренцію та зловживання домінуючим становищем. Інші сфери спеціалізації команди включають питання конкуренції в комерційних угодах і державних закупівлях. Керівник практики Олександр Фефелов став партнером фірми.

Корпоративне право та M&A: інші відомі фірми

Протягом минулого року практика «Ілляшев та Партнери» посилилася проектами M&A в аграрній та харчовій промисловості, енергетиці, страховому та фінансовому секторах. Фірма бере активну участь у консультуванні з питань російського та естонського законодавства, у чому суттєву роль відіграють офіси в Москві та Таллінні. Корпоративні спори та спори між акціонерами залишаються загальновідомою сильною стороною фірми. Практику очолюють Михайло Ілляшев і Роман Марченко. Євген Соловйов, який став партнером фірми, є ще одним ключовим контактом.

Міжнародний арбітраж: інші відомі фірми
Відомі юристи: Роман Марченко

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери», визнаний авторитет у вирішенні спорів, представляє інтереси в міжнародних комерційних арбітражах за основними арбітражними регламентами. Фірма також захищає інтереси клієнтів у спорах про стягнення заборгованості у відомих арбітражних центрах і є особливо активною в Росії.

Трудове право: інші відомі фірми
Відомі юристи: Леонід Гілевич

«Ілляшев та Партнери» відомі представництвом інтересів у трудових спорах, а також своєю консалтинговою роботою. Досвід фірми охоплює питання колективних договорів, роботи з профспілками, звільнення, працевлаштування іноземців та припинення трудових відносин.

Інтелектуальна власність: інші відомі фірми
Відомі юристи: Ірина Кириченко

Будучи відомою своєю сильною практикою у спорах щодо захисту прав інтелектуальної власності, «Ілляшев та Партнери» продовжують розширювати свій досвід у сфері інтелектуальної власності, у тому числі у стратегічному формуванні та управлінні ІР-портфелями, супроводі заявок на торговельні марки та патенти, захисту патентних прав, франчайзингу та ліцензуванні. Фірма відома своєю практикою у фармацевтичній сфері. Команду очолює керуючий партнер Михайло Ілляшев. У грудні 2018 року до команди приєднався адвокат Дмитро Нікулеско

Фармацевтика / медицина та охорона здоров’я: інші відомі фірми
Відомі юристи: Ірина Кириченко

Команда «Ілляшев та Партнери» захищає інтереси низки великих іноземних фармацевтичних компаній у спорах про захист прав інтелектуальної власності на торговельні марки та патенти, а також про визнання недійсною державної реєстрації лікарських засобів. Фірма також забезпечує загальний юридичний супровід економічної діяльності клієнтів з різних секторів економіки, надаючи консультації щодо договорів постачання, гарантійних договорів та взаємозаліку вимог, митного законодавства, використання складів для зберігання лікарських засобів тощо.

Нерухомість, будівництво, земельне право: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» мають сильну практику, яка охоплює супровід угод, вирішення спорів, а також широке коло регуляторних питань, що стосуються сфери будівництва та земельного права. Власна мережа офісів дозволяє фірмі супроводжувати проекти одночасно на території декількох юрисдикцій, а також розширювати свою присутність на місцевому рівні в тих країнах, де знаходяться її офіси. У минулому році фірма забезпечила успішний супровід низки значних угод зі злиття та поглинання у сфері нерухомості та продовжила розширювати свою практику в Росії. Як лідер ринку у сфері вирішення спорів, команда фірми постійно залучається до вирішення масштабних спорів, що стосуються майнових прав і регуляторних питань.

Роздрібна торгівля: інші відомі фірми

Команда відома своєю участю у широкомасштабних проектах на боці великих гравців ринку і отримала особливу оцінку за представництво забудовників торгових центрів.

Телекомунікації та ЗМІ: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» відомі, насамперед, своїм значним досвідом участі у вирішенні спорів у сфері телекомунікацій, а також експертизою в IT-галузі, господарському, корпоративному праві та регуляторних питаннях.

Податки і трансфертне ціноутворення (податкове консультування, податкові спори): інші відомі фірми

Протягом минулого року податкова практика «Ілляшев та Партнери» розвивалася у двох основних напрямках: консультування великих підприємств щодо галузевих питань та операцій, а також податкові спори.

Кримінальне право / посадові злочини: інші відомі фірми

«Ілляшев та Партнери» є однією з провідних українських фірм у сфері вирішення спорів та надають комплексну пропозицію клієнтам, які потребують представництва в кримінальних справах. Фірма має досвід проведення незалежних фінансових розслідувань, зокрема щодо злочинів, вчинених недобросовісними органами управління компаній-клієнтів.

Дослідження Ukrainian Law Firms. A Handbook for Foreign Clients (ULF) є провідним джерелом аналітичної інформації щодо України, публікується англійською мовою видавництвом «Юридична практика» починаючи з 2002 року. Дослідження базується на аналізі корпоративних анкет, наявних відкритих джерел та окремих коментарів практикуючих юристів. Рейтинг компаній ґрунтується на поєднанні низки критеріїв, зокрема, переліку проектів в період дослідження, складності та важливості справ, клієнтського портфоліо, різноманітності практик, компетенції команди, репутації.