Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» провели конференцію з міжнародної торгівлі

Дата новини: 18 жовтня 2018

«Ілляшев та Партнери» провели 17 жовтня 2018 року за підтримки Українського союзу промисловців і підприємців конференцію «Торгові війни: український бізнес під загрозою?».

Учасники конференції обговорили кризу СОТ та реформаторські ініціативи, ризики, з якими можуть зіткнутися держави при застосуванні експертних обмежень, поділилися досвідом захисту українського бізнесу на зовнішніх ринках, ідеями щодо модернізації української економіки та можливостей українського бізнесу, які відкриваються у зв’язку з введенням США загороджувальних заходів.

«Торгові війни завдають непоправної шкоди як безпосередньо залученим країнам, так і світовій торгівлі в цілому, – зазначила керівник практики міжнародної торгівлі «Ілляшев та Партнери» Олена Омельченко. – Україна не є винятком, і вже у недалекому майбутньому металургійна галузь України може першою прийняти удар внаслідок застосованих в односторонньому порядку митних зборів з боку США, а також від відповідних захисних заходів з боку Євросоюзу і Туреччини».

Окрема сесія конференції була присвячена огляду заходів торгового захисту та розслідувань, які проводяться в Україні, пріоритетів та підходів Мінекономрозвитку при ініціюванні та супроводі розслідувань, питань експертного контролю та специфіці української практики, а також практичним аспектам підготовки та підписання зовнішньоекономічних договорів.

З доповідями на конференції виступили: голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, партнер міжнародної юридичної фірми Jones Day Ренато Антоніні, заступник директора департаменту доступу до ринків та взаємодії з СОТ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ірина Врублевська, начальник управління договірної і загальноправової роботи дирекції з правового забезпечення «Метінвест Холдинг» Іван Юрченко, віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців Денис Красніков, директор департаменту торговельного захисту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Наталія Сидорук, виконавчий директор УкрФА Сергій Кудрявцев, директор ДНДІ інформатизації та моделювання економіки Петро Неботов, президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, президент Української Зернової Асоціації Микола Горбачов. Юрист «Ілляшев та Партнери» Леонід Гілевич дав ряд рекомендацій щодо підготовки зовнішньоекономічних договорів, звернувши увагу, зокрема, на відображенні у договорах положень про санкції.

Конференцію відвідало понад 60 керівників бізнесу, представників державного сектору, промислових підприємств та галузевих асоціацій.