Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» захищають «Росток-Холдинг» від рейдерської атаки

Дата новини: 9 жовтня 2018

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» захищає агропромислову групу «Росток-Холдинг» від незаконного блокування роботи всіх її підприємств у Києві, Сумській та Чернігівській областях співробітниками правоохоронних органів.

8 жовтня 2018 р. співробітники правоохоронних органів Харківської області одночасно увірвалися на 16 підприємств, які об’єднують близько 2000 робочих місць у регіонах, де вони розміщені. Ґрунтуючись на рішенні Харківського районного суду Харківської області (смт. Покотилівка) у кримінальному провадженні, ініційованому колишнім бізнес-партнером акціонера групи «Росток-Холдинг», співробітники правоохоронних органів перешкоджають збиранню врожаю та блокують відвантаження готової продукції, чим повністю паралізують операційну діяльність компанії. Заблокована діяльність всіх елеваторів групи. Можливі втрати в зв’язку з несвоєчасним збиранням врожаю, за оцінками групи «Росток-Холдинг», можуть досягнути 50 млн дол. США.

«Ситуація навколо групи «Росток-Холдинг» виглядає як типова спроба знищення величезної сільськогосподарської компанії, – заявив адвокат, керуючий партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери» Михайло Ілляшев, який захищає інтереси «Росток-Холдинг». – Кримінальне провадження, яке легалізує фактичну спробу захоплення підприємств холдингу, здійснюється в Харківській області, а санкції на всі слідчі дії видає Харківський районний суд Харківської області, при тому, що жодне підприємство холдингу не те що не знаходиться там, а й взагалі не має до тієї місцевості жодного відношення.».

«РОСТОК-ХОЛДИНГ» — вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи також належать 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній. Група входить до топ-10 найефективніших агрокомпаній України за версією журналу Landlord. У рейтингу ТОП-100 латифундистів України посідає 25-е місце.