Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» успішно захистили інтереси ТОВ «Свиспан Лімітед» в антидемпінговому розслідуванні

Дата новини: 5 липня 2018

Команда практики міжнародної торгівлі «Ілляшев та Партнери» під керівництвом Олени Омельченко успішно захистила інтереси ТОВ «Свиспан Лімітед», одного з найбільших українських виробників продукції деревообробної промисловості, в антидемпінговому розслідуванні щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з Російської Федерації.

Відповідне рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі було опубліковано 4 липня 2018 року в газеті «Урядовий кур’єр».

Завдяки правильно обраній тактиці захисту інтересів клієнта юристам «Ілляшев та Партнери» вдалося домогтись виключення карбамідо-формальдегідного концентрату (КФК) з-під визначення товару, що є об’єктом розслідування та застосування антидемпінгового мита у розмірі 39,94% щодо імпорту в Україну карбамідо-формальдегідної смоли (КФС), що може класифікуватися згідно з УКТЗЕД за кодом 3909 10 00 00 походженням з Російської Федерації строком на п’ять років.

Нагадаємо, що антидемпінгове розслідування було порушене за скаргою ТОВ «Карпатсмоли», яке не мало підтримки галузі національного виробництва та наполягало на застосуванні заходів до всієї продукції, без винятку, що може класифікуватись згідно з кодом УКТЗЕД 3909 10 00 00. При цьому, застосування антидемпінгових заходів на КФК призвело би до негативних наслідків для таких суміжних галузей, як деревообробна та меблева галузі. Вилучення КФК із-під дії заходів відповідає національним інтересам України та сприятиме виробництву й експорту українських товарів деревообробної промисловості.

ТОВ «Свиспан Лімітед» – одне з найбільших деревообробних підприємств України, працює на ринку України понад 15 років, знаходиться в м. Костопіль, Рівненської області. Підприємство реалізує продукцію під торговою маркою SWISSPAN by Sorbess в країнах Євросоюзу та Азії.