Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» представила інтереси «Епіцентру» в перегляді спеціального мита на посуд та столові прибори з фарфору

Дата новини: 22 травня 2017

«Ілляшев та Партнери» успішно представила інтереси національної мережі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр К» у перегляді спеціальних заходів щодо імпорту в Україну посуду та столових приборів з фарфору незалежно від країни походження та експорту. Перегляд було розпочато в кінці 2016 року з ініціативи ТОВ «Дружківський фарфоровий завод» з метою продовження строку застосування спеціального мита на наступні 3 роки.

Завдяки правильно обраній тактиці захисту інтересів нашого клієнта Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила не продовжувати спеціальні заходи щодо імпорту в Україну посуду та столових приборів з фарфору незалежно від країни походження та експорту, застосовані рішенням від 04.04.2014 №СП-309/2014/4421-06.

«Скасування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну посуду та столових приборів з фарфору сприятиме збільшенню обсягів імпорту товарів, зменшенню дефіциту посуду на внутрішньому ринку та розширенню асортименту товарів для закладів громадського харчування та домогосподарств», – зазначає керівник практики міжнародної торгівлі «Ілляшев та Партнери» Олена Омельченко. – Такий результат відповідає інтересам споживачів, міжнародним та національним інтересам України, має позитивний економічний ефект та дозволить щороку залучати близько 270 млн гривень до Державного бюджету України».

Нагадаємо, що спеціальні заходи були ухвалені рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 4 квітня 2014 року строком на три роки у вигляді спеціального мита, розмір ставки якого становить:

• з дня застосування спеціальних заходів – 35,6%;

• через 12 місяців з дня їх застосування – 32%;

• через 24 місяців з дня їх застосування – 28,8%.

Строк застосування спеціального мита спливає в травні 2017 р.