Залишити заявку

«Ілляшев та Партнери» виступила юридичним радником ПАТ «КуйбишевАзот» в антидемпінговому розслідуванні щодо імпорту добрив

Дата новини: 5 січня 2017

Команда практики міжнародної торгівлі «Ілляшев та Партнери» успішно представила інтереси ПАТ «КуйбишевАзот» в рамках антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деяких азотних добрив – карбаміду і карбамід-аміачної суміші – російського походження, які класифікуються згідно з УКТЗЕД за кодами 3102 10 та 3102 80 00 00.

Завдяки обраній тактиці захисту, в рамках антидемпінгового розслідування для нашого клієнта Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) була розрахована антидемпінгова маржа на рівні 0%. За результатом розгляду звіту, матеріалів і висновків МЕРТ про результати проведення антидемпінгового розслідування Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення № АД-363/2016 / 4411-05 про застосування антидемпінгового мита на рівні 4,19% строком на 5 років для ПАТ «КуйбишевАзот», що значно нижче рівня антидемпінгового мита 18,78% і 31,84%, розрахованої для інших російських експортерів.

Такий результат дозволить нашому Клієнту залишатися конкурентним на ринку України, а аграріям – споживачам добрив ПАТ «КуйбишевАзот» зберегти собівартість сільськогосподарської продукції.

Антидемпінгове мито було розраховане із застосуванням спірною методології, що дозволяє конструювати нормальну вартість товару з урахуванням коригування ціни на газ.

Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі вступить в силу через 60 днів після публікації повідомлення про рішення комісії в газеті «Урядовий кур’єр» від 30 грудня 2016 р. №248 (5868).

Нагадаємо, що в 2014 році Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі застосувала антидемпінгове мито на рівні 20,51%-36,03% щодо імпорту в Україну нітрату амонію походження з Російської Федерації, з використанням вищевказаної методології. Після чого РФ подала скаргу до СОТ і ініціювала спір у справі DS 493 «Ukraine – Ammonium Nitrate (Russia)».