Залишити заявку

Дмитро Шемелін виступив на ІІІ Міжнародних арбітражних читаннях

Дата новини: 13 листопада 2015

Дмитро Шемелін, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступив із доповіддю на ІІІ-іх Міжнародних арбітражних читаннях пам’яті академіка І. Г. Побірченка, організованих 13 листопада 2015 року у Києві Міжнародним комерційним арбітражним судом та Морською арбітражною комісією при Торгово-промисловій палаті України за сприяння Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ).

Доповідь Дмитра Шемеліна була присвячена застосуванню міжнародними арбітражами імперативних норм права ЄС у рамках концепції публічного порядку. Дмитро провів огляд практики європейських судів у сфері публічного порядку в арбітражі, у тому числі відомих справ Omnium de Traitement et de Valorisation SA v Hilmarton Ltd., Soleymani v Soleymani, Westacre Investments Inc. v Jugoimport SDPR Holding Co. Ltd, Eco Swiss China Time Ltd v Benetton International Ltd та SA Thales Air Defense v GIE Euromissile.

Більше 10 років Дмитро Шемелін спеціалізується на міжнародному вирішенні спорів, включаючи міжнародний інвестиційний та комерційний арбітраж за всіма основними арбітражним регламентами. Він регулярно консультує потенційних позивачів в інвестиційних та комерційних спорах щодо перспектив можливих позовів. Дмитро рекомендований як один з кращих юристів у сфері міжнародного арбітражу дослідженням «50 провідних юридичних фірм України 2014», а у 2015 році увійшов до списку фіналістів у номінації «Юрист року в сфері арбітражу» Юридичної премії України.

Про захід:

У 2015 році Міжнародні арбітражні читання пам’яті академіка І. Г. Побірченка були присвячені до 35-річчя прийняття Конвенції ООН про договори міжнародної купівлі-продажу товарів (Відень, 1980 рік), яка широко застосовується у міжнародній торгівлі, а також при розгляді зовнішньоекономічних спорів у міжнародному комерційному арбітражі.

В ході заходу обговорювалися питання Віденської конвенції про договори міжнародної купівлі-продажу товарів і нюансів її правозастосування, визначення процесуального та матеріального права, а також імперативних норм у міжнародному комерційному арбітражі.

Серед доповідачів читань – представник Комісії ООН з права міжнародної торгівлі, арбітри та фахівці провідних арбітражних інститутів світу, судді судів загальної юрисдикції та господарських судів різних ланок, а також представники юридичних та адвокатських фірм у сфері міжнародного комерційного арбітражу з Австрії, Німеччини, Швеції, Сербії, Польщі, Білорусі та України.