Залишити заявку

Дмитро Константинов виступив на конференції INSOL Europe «Тектонічні зміни в східноєвропейському банкрутстві»

Дата новини: 11 грудня 2020

Дмитро Константинов, радник, керівник практики банкрутства і фінансової реструктуризації в Росії юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», виступив спікером і модератором сесії «Фінансова неплатоспроможність в епоху коронавірусу» на міжнародній конференції «Тектонічні зміни в східноєвропейському банкрутстві». Щорічна конференція комітету країн Східної Європи INSOL Europe відбулася 3 грудня 2020 р.

Робота панелі була присвячена правовому регулюванню інвестицій в період поточної кризи і правовим ризикам для інвесторів, що виникають. На прикладі трьох юрисдикцій – Чехії, Латвії та Росії – спікери сесії розглянули можливі підходи до небанківського інвестування, а також окремо відзначили вплив актів Євросоюзу на цю галузь.

«У Росії, де Директиви ЄС не застосовуються, інвестиції в період кризи не мають спеціального правового режиму, а значить тягнуть за собою ті ж правові ризики, що й інвестування в звичайний час – мова, перш за все, про субординацію вимог інвесторів і можливості оспорювання окремих угод», – зазначив Дмитро Константинов.

Дмитро Константинов є координатором INSOL Europe в Росії на 2019-2021 рр. Дмитро відповідає за формування і реалізацію стратегії розвитку організації в Росії, зміцнення зв’язків між INSOL і національними органами у справах про банкрутство і фінансового оздоровлення.

ІNSOL Europe є провідною європейською організацією в сфері банкрутства, реструктуризації та відновлення платоспроможності, що об’єднує понад 1200 професіоналів. Серед цілей INSOL Europe – вивчення і розвиток законодавства в сфері банкрутства та реструктуризації, європейських методів і практик.